2020. 12. 04., Péntek, 10:02

Azonnali téli szünetet akar a szakszervezet az iskolákban - Vajon a szülők otthon tudnának maradni?

A Pedagógusok Demokratikus Szakaszervezete azonnali téli szünet elrendelésére kéri a kormányt. Kérésük szerint a szünet így mostantól egy hónapon keresztül, január 4-ig tartana, a célja pedig az lenne, hogy csökkentsék a jelenlegi helyzetben a kontaktusokat. De vajon a szülők otthon tudnának lenni a kicsikkel?

Az MTI-hez jutatta el a közleményét a PDSZ, melyben haladéktalanul a téli szünet elrendelését kérik, hogy csökkentsék az amúgy is kockázatos téli időszakban a kontaktusok számát, ezzel pedig a vírus terjedését. 

A szakszervezet szerint csak átszervezésre van szükség, így a most kiadott két hetet az év végén, június 16. és 30. között lehetne pótolni. Hozzátették, az intézmények szempontjából nem okozna fennakadást, hiszen ebben az időszakban tarthatnák a kirándulásokat, év végi ismétléseket, és közösségi programokat. 

Mivel a középiskolások jelenleg is otthonaikban, digitális tanrendben tanulnak, így ez a fiatalabb gyermekkel rendelkező szülőknek lenne nehézség, hiszen az év utolsó hajrájában már nem biztos, hogy tudnak még kivenni szabadnapot vagy a munkahelyük egyáltalán engedi azt. 

Ti mit gondoltok, előrébb kéne hozni a téli szünetet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: