2020. 12. 03., csütörtök, 10:04

Változtak a munkahelyi maszkviselési szabályok

A munkáltatóknak pihenőidőt és helyet kell biztosítaniuk dolgozóiknak, ahol azok levehetik a maszkokat, illetve a munkavállaló és a munkáltató megállapodhat abban, hogy olyan szünetet biztosítanak a dolgozóknak melynek ideje alatt mellőzhetik a maszk használatát. 

A magyar közlönyben megjelent új kormányrendelet alapján a munkáltató vagy az üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki ilyen célra, amely nem szolgál az üzletben értékesített termékek tárolására és amelyben vásárló nem tartózkodhat, ez viszont a kiskereskedelmi egységekben a kritériumok miatt szinte megoldhatatlan. Mindez pedig nem is kötelező, csak egy lehetőség a munkaadók számára sőt, a szünetek időtartamát, gyakoriságát sem határozták meg, hiszen ezt is közös döntés alapján kell meghozni minden esetben, hogy mikor és mennyi legyen a maszkmentes pihenő.

Kaposvár minden közterületén maszkot kell viselni csütörtöktől

Kaposvár minden közterületén maszkot kell viselni csütörtöktől

Szinte mindenkit meglepett Orbán Viktor kedd esti bejelentése, mikor a szerdától életbe lépő, amúgy sem kevés szigorítások mellé hozzátették még a kötelező közterületi maszkviselést.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy eddig is volt lehetőség erre, csak kizárólag az üzlethelységeken kívül, a mostani rendelet viszont kényelmi szempontokból és a tél beköszöntével segítség lehet a dolgozóknak.

 

A ti munkahelyeteken kell maszkot hordani?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: