2020. 12. 02., Szerda, 15:02

Segítsetek, hogy segíthessünk! - Indul a Nagy Kaposvári Összefogás 2020

Az idei év rendkívüli megpróbáltatások elé állította az embereket szerte a világon, mi, kaposváriak is kénytelenek voltunk alapjaiban megváltoztatni hétköznapjainkat a járványhelyzet miatt. Gondoljunk csak bele, ha számunkra ennyi megpróbáltatással járt ez az időszak, miként élhették meg mindezt a rászoruló polgártársaink.

Összefogás idén kicsit másképp

A járványhelyzet fenekestül felforgatta a mi életünket is, dönthettünk volna úgy is, hogy erre hivatkozva inkább elállunk az idei Nagy Kaposvári Összefogástól. A 74nullanulla csapata viszont sosem hátrált meg a társadalmi fellelőségvállalás elől, úgy gondoljuk, hogy ha már lehetőségünk van rá, akkor népszerűségünkre és olvasói táborunkra támaszkodva segítenünk kell azoknak, akiknek tényleg szüksége van rá.

Az elmúlt évek sikerei

Így volt ez az elmúlt 5 év során is, amikor évről évre decemberben megszerveztük a Nagy Kaposvári Összefogást, így segítve a rászoruló családoknak, helyi intézményeknek, gyermekeknek, anyukáknak, apukáknak, dolgozóknak, azoknak, akiknek tényleg szüksége volt rá. 2016-ban és 2017-ben egymillió, 2018-ban 1,5 millió, az elmúlt esztendőben pedig már ennél is valamivel több adományt gyűjtöttünk a ti segítségetekkel, mellyel megkönnyítettük rengeteg család életét, és boldoggá tettük több tucatnyi kisgyermek karácsonyát.

https://vimeo.com/381332210

Keresztülhúzott számítások 

A járványhelyzet viszont alaposan keresztülhúzta a mi számításainkat is. Tudnotok kell, hogy egy-egy ilyen alkalommal az adománygyűjtés során több száz emberrel érintkezünk, a családokhoz rendszeresen eljárunk, az intézményekhez gyakran ellátogatunk, adományokat gyűjtünk partnereinktől és a kaposvári emberektől. A jelenlegi helyzetben érthető módon mindez nem kivitelezhető, ráadásul több akadályba is botlottunk, hiszen voltak olyan egységek, intézmények, ahol nem tudták fogadni az adományainkat, hiszen a járványügyi kockázat mindezt nem tette lehetővé. Így kellett újra és újra mérlegelnünk és keresgélnünk, de azért megtaláltuk végre a megoldást.

Miként segítünk?

Idén rendhagyó módon, de segítünk, ám ez alkalommal nincs módunkban elfogadni tárgyi adományokat, nem tudunk karkötőkkel sem kedveskedni az adományokért cserébe, mindössze csak pénzbeni adományokat tudunk fogadni, amelyet az idén a nehéz helyzetben lévő, rászoruló kaposvári idősek megsegítésére fogunk fordítani, akik állapotuk és helyzetük miatt nehezen, vagy egyáltalán nem hagyhatják el otthonukat, így teljesen kiszolgáltatottá váltak, csak a szociális segítiőkre támaszkodhatnak.

Azért, hogy  a gyermekek arcára is mosolyt varázsoljunk, egy környékbeli óvodát is támogatni fogunk mindennel, amire csak szükségük van, legyen az játék, felújítások, meglepetések, finomságok.

Ezen kívül egy meglepetéssel is készülünk a jelenleg elzárt, kaposvári idős otthonok lakói számára, amiről bővebben majd később tájékoztatunk titeket, nem akarjuk elrontani a meglepetést.

Ki támogathatja az összefogást?

Természetesen bárki, de a magánszemélyeken kívül számítunk cégek támogatására is, hogy minél több pénz gyűljön abba a bizonyos kalapba. Várunk továbbá olyan csapatok, közszereplők, egyesületek jelentkezését, ajánlását is, akik a közösségi felületeiken megjelentetnék adománygyűjtési akciónkat, támogatva így az összefogást. Az ő jelentkezésüket is várjuk Facebook oldalunkon, vagy a 74nullanulla@gmail.com e-mail címen.

Mivel támogathatom az összefogást?

Az idei évben ahogy már említettük, csak utalni tudjátok az adományozni szánt összegeket, viszont ha van még valami egyéb ötletetek, amivel szerintetek segíteni tudtok számukra, ne tartsátok magatokban, vegyétek fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy e-mailen. Az összefogást bármekkora összeggel támogathatod az alábbi számlaszámon: 


74nullanulla.hu Alapítvány / 11600006-00000000-84023506

FONTOS! A megjegyzésbe írd be: Adomány

Segítsetek, hogy segíthessünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: