2020. 12. 02., szerda, 09:25

Negatív lett a teszt, mégsem hagyhatja el a karantént - Mi a megoldás?

Egy koronavíruson átesett olvasónk nehéz helyzetben találta magát, így hozzánk fordult segítségért. Sokan járhatnak hasonló cipőben, ezért közzétesszük levelét, hátha valaki tud megoldást vagy válaszokat a problémájára. 

"Azért keresem önt, hogy megtudjam kihez kell benyújtani kártérítési igényt az alábbi esetben: A vírustól megfertőződtünk. A protokoll szerint az orvosunk elvégeztette a vizsgálatot és karanténban tartott. Az eljárási protokoll szerint meggyógyultunk, így az orvos felszabadítana, de nem mehetünk el itthonról mert elvileg a rendőrség még kereshet.

Csakhogy nincs olyan dokumentum ami itthon tartana, ergo nincs miért keresne a rendőrség. A munkából így kieső jövedelmünket és az én munkahely elvesztésemet ki fogja megtéríteni? Az operatív törzs, vagy a miniszterelnök? Ki az aki eltűri az ilyen helyzeteket?

Egy másik olvasónk is ugyanilyen helyzetben van, ő így számolt be a történtekről:

"- November 22-én, miután észleltem magamon a tüneteket (ízlelés, szaglás elvesztése), személyautóval kerestem fel a kaposvári mentőállomást, ahol elvégezték a gyorstesztet, pozitív lett. Erről nem kaptam semmiféle papírt, de tisztában voltam vele hogy karanténba kell vonulnom, ezért így is tettem. A teszt elvégzésekor azt mondták, hogy az ÁNTSZ keresni fog, de ez csak egy hét elteltével történt meg. A rendszerbe azonban felkerültem, mert másnaptól már keresett lakóhelyemen a rendőrség.

Az ÁNTSZ-től november 30-án kerestek telefonon, közölték hogy pozitív lett a tesztem és karanténba kell vonulnom (ekkor már több mint egy hete karanténban voltam). December 1-én felkerestem a háziorvosom, ahol negatív lett a tesztem, de erről sem kaptam semmiféle papírt.

Mennék vissza dolgozni a munkahelyemre, de a főnököm érthető módon egy hivatalos papírt szeretne látni a negatív tesztről, és a rendőrök is bármikor kereshetnek. Úgy tájékoztattak, hogy az ÁNTSZ-től kell megkapnom a papírt hogy gyógyult vagyok. De mikor? Erre is egy hetet várjak?"   

 

Ha veletek is hasonló történt, kommentben várjuk a tapasztalatokat és a megfejtéseket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: