2020. 12. 02., Szerda, 09:06

Jön az ónos eső, de akár hó is lehet - Veszélyjelzést adtak ki Somogyra

Két megyére - Somogyra és Zalára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a délutántól érkező ónos eső miatt.

Szerdán délutántól, estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű. Ugyanakkor

késő estétől a csapadék formája Somogyban, Zalában, majd később általában az Alpokalján is egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált

Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. 

Az időkép előrejelzése szerint Csütörtökön főként a Dunántúlon és a középső megyékben várható csapadék. Reggel, illetve a tartósan fagyos tájakon napközben is ónos esőre kell készülni. A kissé szeles időben napközben -1, +8 fokot mérhetünk.

Pénteken jelentősen enyhül az idő, az élénk, erős déli-délkeleti szél által északon 5-7, a déli megyékben 7-10 fokos maximumokat érhetünk el. Reggel többfelé lehet kisebb eső, zápor, napközben közepesen, erősen felhős időre van kilátás.

Hétvégén száraz, szeles, enyhe idő ígérkezik. A minimum-hőmérsékletek a fagyzugos völgyeket kivéve pozitív tartományban alakulnak. Szombaton már szinte mindenütt kicsivel 10 fok fölé emelkednek a maximumok, vasárnap pedig 10-15 fokos értékeket mérhetünk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: