2020. 12. 01., Kedd, 11:52

Halat tennél az ünnepi asztalra? - Mutatjuk mennyiért árulják a kaposvári üzletekben

Beléptünk az év utolsó hónapjába, mikor sokak gondolatai csak az ünnepek körül forognak, és számos család már a hónap elején beszerzi azokat a termékeket, amikből majd az ünnepi asztal ínycsiklandó fogásai készülnek, hogy ne az utolsó hajrában kelljen ezt megtennie. Ezért körülnéztünk, hogy Kaposváron milyen áron és választékban juthatunk hozzá az alapanyaghoz, ha halételt készítenénk. 

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet tájékoztatást adott ki november végén, miszerint az elmúlt évekhez képest nagyobb karácsonyi halválasztékot találunk a boltok polcain. Drágulás szerencsére az árak terén a tavalyi évhez képest nem nagyon várható a magyarországi halpiacon. 

A Hellovidek.hu összeszedte, hogy a nagyobb áruházláncoknál mennyiért jutunk hozzá a csomagolt és gyorsfagyasztott halakhoz:

A Sparban egészen baráti áron juthatunk a hekktörzshöz, ez a legolcsóbb termékük e tekintetben, míg a legdrágább a lazacfilé. A népszerű termékek mint a keszeg 1600 forint körül mozognak, ám ha pontyot vennénk, jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk hiszen egy ezressel drágább kilója. 

A Tescoban nagyobb a választék a halak tekintetében, legolcsóbban az ő pultjaik között a keszeg, illetve a pontyszelethez is jó áron hozzájutni, míg a legdrágább náluk is a lazacfilé a maga majd 6000 forintos kilós árával. 

A Lidl-nél a busaszelet van a legjobb áron, amit az egész pisztráng követ 1999 forintért, illetve az ő hűtőikben is a lazacfilé mozog 5000 forint körül.

Lévai Ferencet, a MA-HAL szóvivőjét is kikérdezték a hazai helyzetről, hogy egy általános képet kapjunk arról, hogy a legnépszerűbb halfajták milyen kilós áron mozognak: az élő ponty kilogrammonként 1100-1300 forintba, a ponty szelet 2100-2200 forintba, az afrikai harcsa filé 3000-3200 forintba kerül, a busa törzs ára pedig kilogrammonként 1200-1400 forint elmondása szerint.

Ti mit tesztek az ünnepi asztalra?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: