2020. 12. 01., Kedd, 10:25

Minimum 41 hónapig kell spórolni, ha nagyobb lakásba költöznél Kaposváron

Az Ingatlan.com készített egy kimutatást, melyben azt számolta ki, hogy a magyar családoknak mennyi ideig kell félretenniük, ha nagyobb lakásba szeretnének költözni - már amennyiben rendelkeznek kezdő ingatlannal. 

A számokat a megyénkénti fizetésekhez képest kalkulálták ki, hogy elemzésükben pontos választ kapjanak arra, hány hónapig kell spórolni a nagyobb magyar városokban egy 15 négyzetméterrel nagyobb lakásra, ha a nettó fizetésünk felét félre tudjuk tenni

Kaposvár a 19 megyeszékhely közül a 14. lett a rangsorban, egy 60 négyzetméteres lakás átlagos ára városunkban 16 millió körül mozog, míg egy 75 négyzetméteresé megüti a 20,3 millió forintot, a helyi fizetésekkel számolva pedig 41 hónapot, közel három és fél évet kell spórolnunk érte.

Ezekkel a számokkal csak Pécset, Szegedet, Szombathelyt, és Debrecent köröztük le, na meg a sor végén kullogó legrosszabb helyzetben lévő Veszprém városát, ahol az embereknek 63 hónapig kell spórolniuk. Első helyen Székesfehérvár áll, ahol elvileg 5 hónap félretett havi fizu elég, hogy nagyobb lakásba költözzünk. 

Elég durva különbségek vannak a magyar városok között....

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: