2020. 12. 01., kedd, 14:58

Magyar érintettje is van a rendőrség által lebuktatott brüsszeli orgiának

Az egész európai sajtó hangos egy brüsszeli orgia-botránytól: péntek este egy orgián rajtakaptak Belgium fővárosában 25 embert, köztük egy magyar EP képviselőt is.

 
 

A belga HLN lap derítette fel az eset részleteit: a szintén belga 7sur7 hírportál elmondása szerint péntek este, egy belvárosi bár első emeletén 25 fő - többségben férfi - vett részt egy orgiában. A Belgiumban hatályos járványügyi intézkedések ellenére szervezték az orgiát, a helyszínen pedig alkoholon kívül kábítószereket (extasy) is találtak.

Az ügy érdekessége, hogy magas rangú diplomatákat és egy Európai Parlamenti képviselőt is rajtakaptak a gangbang buliban. Utóbbi a helyszínről megpróbált elmenekülni a rendőrség elől egy ereszcsatornán keresztül, ám elkapták, ezután a képviselői mentelmi jogára hivatkozott. Az index.hu-nak nyilatkozott az Európai Parlament szóvivője:

[...] az EP etikai kódexe szabályozza a képviselők magatartását, az azonban csak a munkahelyi tevékenységükre vonatkozik, a magánéletükre nem. 

Érintettségét Szájer József elismerte, ám azt nem tudni, hogy 2 nappal ezelőtti lemondása ehhez kapcsolódik-e.

Szájer egy közleményben reagált:

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: