2020. 11. 26., csütörtök, 08:36

Győrfi Pál is reagált Zacher kijelentésére - Ne felejtsük el a karácsonyt!

Ahogy írtunk róla Zacher Gábor szerdán az RTL Klub Reggeli műsorában vendégeskedett, ahol többek között kijelentette azt is, hogy szerinte el kellene felejtenünk az idei karácsonyt, illetve be kellene záratni a plázákat. 

Az interjúra az Országos Mentőszolgálat Szóvívője, Győrfi Pál egy Facebook bejegyzésben reagált:

 

NE felejtsük el a Karácsonyt!
Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének. 

Zacher Gábor szerint be kellene zárni a plázákat és el kellene felejtenünk a karácsonyt

Zacher Gábor szerint be kellene zárni a plázákat és el kellene felejtenünk a karácsonyt

Zacher Gábor az RTL Klub Reggeli műsorában vendégeskedett szerdán, aki elmondta, hogy ő hogyan látja a jelenlegi vírushelyzetet, illetve szerinte hogyan kéne készülnünk a karácsonyra. 

Ne felejtsük el, hanem készüljünk rá már most és tiszta szívvel. Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt. 
Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani."

 

Ez a hozzáállás be kell, hogy valljuk jobban tetszik számunkra is. Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: