2020. 11. 24., kedd, 15:07

Az eredeti tervek szerint két hete működne már a kaposvári óriáskerék

November elején érkezett meg darabjaiban az óriáskerék Kaposvárra, ami 3-4 nap összeszerelés után elnyerte végő formáját a Városligetben. Az óriáskerék a tervek szerint fél évet töltött volna összesen Kaposváron, ám kérdéses a sorsa így, hogy már két hete működnie kellene. 

Információink szerint a kerék november 14-én kezdte volna el működését, ám a koronavírus járvány okán behozott intézkedések ezt azonnal felülírták. Ugyan az üzemeltető cég nem közölt pontos információt a jelenlegi-jövőbeli terveiről, így nem tudni mi lesz az óriáskerék sorsa.

Így épült fel egy perc alatt az óriáskerék Kaposváron - VIDEÓ

Így épült fel egy perc alatt az óriáskerék Kaposváron - VIDEÓ

Olvasónk készített egy nagyon menő kis timelapse videót a Városligetben a hétvégén felépített új óriáskerékről, amint az három nap alatt lépésről-lépésre összeszerelésre kerül. A videón jól látszik, hogy pénteken a váz fele, szombaton pedig a teljes kerék elkészül, vasárnap pedig helyükre rakják a...

 

Péntekre már állni fog a Városligetben a kaposvári óriáskerék

Péntekre már állni fog a Városligetben a kaposvári óriáskerék

Néhány napja még a Füredi úton pihent, nemrégiben viszont már elszállították végleges helyére a hatalmas szerkezetet.

Pécsen szerencsésebbek voltak, ott október 21-től már fel lehetett ülni az óriáskerékre, ám jelenleg ott is parkolópályára tették, és a Facebook oldalukon poszt hirdeti, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel az óriáskerék határozatlan ideig zárva tart. 

 

 

Megkerestük a várost is, hogy kiderítsük, mi lesz a kaposvári kerék sorsa, ám sajnos nem tudtak információval szolgálni számunkra, hiszen magánkézben van az óriáskerék, és annak üzemeltetése. 

Ti felülnétek rá ha elindítanák?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: