2020. 11. 23., hétfő, 08:37

Kutyák örökbefogadásába kezdtek az emberek a kijárási tilalom miatt

Az RTL Klub Híradója foglalkozott a témával, miszerint az egyik hazai menhely leállította az örökbefogadást, mivel az emberek a kijárási tilalom kiskapuja miatt tömegesen vennék magukhoz a kutyákat. 

A kijárási tilalom alól a kutyasétáltatás idejére felmentést kaptak a gazdik, hogy állatkájuknak biztosítva legyen az egészségügyi séta este 8 és reggel 5 között a lakóhelyük 500 méteres körzetében. Sokan ezt a kiskaput szeretnék kihasználni, hogy büntetés nélkül megússzák a tilalmi idő alatti kijárkálást, és a járványhelyzet idejére magukhoz vennének egy négylábút, erre jó példa a debreceni állatmenhely, ahol folyamatosan csörög az örökbefogadások miatt a telefon. 

 

 

A Híradónak nyilatkozott a debreceni állatmenhely vezetője Csige Alexandra, aki elmondta, hogy az emberek 99%-a csakis ezért szeretne most kutyát, ezért leállították az örökbefogadásokat és hozzátette

 

nem mehet ki kutya innen, amíg ez a járványhelyzet van!

 

Novák Évát a Menhely Alapítvány munkatársát is kifaggatták a kérdésben, akinek elmondása szerint a betelefonálók többsége el is ismeri, hogy csak ezért akar állatot. Azért utasítják el az ilyen igényeket mert  aggódnak, hogy a járvány elmúltával tömegével hoznák vissza, vagy tennék az utcára az állatokat.

 

 

Tavasszal a kaposvári Kutyatár Egyesület is bizonyos feltételekhez kötötte a járványhelyzet idején való örökbefogadásokat, ezek így szóltak:

  • Egy részletes bemutatkozólevél küldése a kutyatargazdilennek@gmail.com email címre
  • Amikor a levelezés alapján körvonalazódik a szóba jöhető kutya "személye", akkor kerülhet sor a telepen történő "szembesítésre"
  •  A kiválasztott kutyát jelen körülmények közt mindenképpen ideiglenes befogadói státusszal adjuk családba, hiszen sajnos minden elővigyázatosság ellenére nem biztos, hogy ki lehet szűrni, hogy végiggondolta-e a család
  • Ha mindent rendben találnak akkor pedig véglegesítik az örökbefogadást, ellenkező esetben pedig visszaveszik a kutyust vagy cicát

Szerintetek, hogy tudnák kiszűrni azokat, akik csak emiatt akarnak maguknak állatot?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: