2020. 11. 20., péntek, 15:00

Bízunk még minden lehetséges opcióban - Így gondolkodnak a kaposvári végzősök szalagavatójukról

Minden tinédzsernek az egyik meghatározó esemény az életében a szalagavató, ám sajnos a 2020/2021-es tanévben végző diákok számára ez elmaradni látszik a jelenlegi intézkedések alapján. Kifaggattuk hát a kaposvári diákokat, hogy ez miként érinti őket.

 

Beatrix érzelmei elég vegyesek :

- Minden évben néztem az aktuális szalagtűzéseket, és nagy izgalommal vártam a sajátomat. Mi készültünk a ruhákkal, tánc koreográfiával, zenékkel, és természetesen nagyon vártuk, ennek ellenére nem ért meglepetésként, hogy lefújják a decemberi időpontot, hiszen a tanáraink már korábban felkészítettek minket erre, és a vírushelyzetből adódóan is várható volt. Egyelőre csak elhalasztják, ha minden igaz februárra az időpontot.

Nem bánom, mert úgy gondolom egy ilyen helyzetben ezt a döntést kellett meg hozni, az egészségünk érdekében. Nagyon bízom benne, hogy februárban, még ha kicsit csúszott is az időpont megtarthatjuk, hiszen ez számunkra egy hatalmas élmény! 

Folytatódnak a szalagavatók Kaposváron - Instagram Híradó

Folytatódnak a szalagavatók Kaposváron - Instagram Híradó

Még 2019-ben a szezont a Táncsics és a Zichy nyitotta meg, ám sok intézményben a januári és a februári hónapban rendezik a szalagavatókat, így ezekből a fotókból is készítettünk nektek egy válogatást. 


Benjamin sajnálná, ha ez kimaradna az életükből: 

- Nyilván mindenkit rosszul érintett, hogy elmaradnak a szalagavatók, hiszen készültünk rá. Már megtanultuk a táncot, kiválasztottuk a ruhákat, kiválasztottuk a helyszínt. Az iskolában már év elejétől biztos volt, hogy ott nem lesz megtartva a szalagavató, hiszen a Közgaznak nincsen olyan helye, ahol ennyi ember elférne. Az Aréna lett az új kitűzött helyszín, de persze a vírus ezt is vétózta. Jó lett volna rendesen lezárni ezt a 4 együtt eltöltött évet, de ez most nem az a helyzet és nem az az idő, ahol ekkora rizikót bármelyik iskola vagy város bevállalhatna.

Szomorúak vagyunk, de szerintem mindenki felfogta és elfogadta azt, hogy ez a vírus nem egy olyan dolog ami azzal foglalkozna, hogy a végzősöknek lesz-e szalagavatójuk vagy sem.

Patti véleménye szerint mindenkinek kijár, hogy legyen szalagavatója:

- A szalagavató a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb eseménye. Sajnos amikor márciusban bezárták az iskolákat, volt egy ilyen megérzésem, hogy esetleg érinti majd a szalagavatót is, és sajnos ez így is lett, 2 hete kaptuk az információt hogy elhalasztják. Tanáraink egyre többször hozták szóba a témát, hogy ne érjen minket meglepetésként. Próbáljuk ezt az időszakot a lehető legjobban kezelni, a vírushelyzetet tekintve én személy szerint nem bánom, hogy el lesz halasztva a szalagavató, hiszen az egészségünk a legfontosabb.

Viszont ez egy nagy nap minden végzős számára, ha mások megkapták ezt az élményt, akkor tőlünk se vegyék el!

A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium nem kerített nagy feneket az eseménynek, hiszen még időpontot se tűzött ki a nagy napra:

- Nekünk a Munkácsyban nem is volt kitűzött időpontunk, már év eleje óta úgy van, hogy eltoljuk, így nagyon bele sem tudtuk magunkat élni a dologba, viszont nyilván így is eléggé megvisel mindenkit, főleg a lányokat.

Bízunk még minden lehetséges opcióban, illetve abban, hogy ha a tánc nem is, maga a szalagtűzés valahogy, valamikor megrendezésre kerül. 

 

Ti hogy vélekedtek a kérdéssel kapcsolatban, sajnáltátok volna ha elmarad a szalagavatótok? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: