Ha valamikor, hát ma legyen hideg sör a hűtőben! Ma van a Nemzetközi Férfinap

2020. 11. 19., Csütörtök, 11:40

Ha valamikor, hát ma legyen hideg sör a hűtőben! Ma van a Nemzetközi Férfinap

Nem csal a szemetek, nem Nőnapot, hanem Férfinapot olvastok, melyet 1999 óta ünnepel a világ, hogy elismerjék az erősebbik nem értékeit is, és felhívják a figyelmet néhány igen fontos dologra.

A Nemzetközi Férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ENSZ támogatással. Míg a férfiak virágokkal és csokoládéval halmozzák el a nőket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott róla, hogy létezik férfiak napja is. A világ számos országában különböző időpontokban ünnepelik, május 19-én, illetve november 19-én.

A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket, elismeri a házasságban, családban, közösségben elért eredményeiket.

Mint minden ünnep vagy esemény kapcsán itt is felmerülhet a kérdés, hogy vajon mit ajándékozzunk a férfinapon? Általában a helyzet fordított, hiszen nőnapon a férfiak szoktak kedveskedni a nőknek egy-egy illatos virággal vagy egy finom bonbonnal, de szerintünk nincs olyan férfi, akinek ne esne jól egy kis kedveskedés. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mivel lehetne a férfiakat megajándékozni?

Úgy gondoljuk, hogy a férfiak jobban szeretnek virágot adni, mint kapni, így bátran vegyünk inkább valami mást férfinap alkalmából. Ha mást nem is, egy finom vacsorát, mellé egy hideg sört...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: