2020. 11. 18., szerda, 10:02

Nem csak 30 napig, hanem február 8-ig érvényesek a veszélyhelyzeti korlátozások

A kormány egyhangúlag elfogadta kedd este a november 3-án elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségét.

Frissítés: Közben a hvg.hu elnézést kért a tévedésért, és mint írják - "a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig".

Frissítés: A Magyar Helsinki Bizottság mindeközben közleményben kiállt a hírportálok mellett hozzátéve, "hogy a Kormányzati Tájékoztatási központ jobban tette volna, ha ahelyett, hogy rémhírterjesztést és hazugságot kiált inkább elnézést kért volna a jogalkotási szörnyszülöttért..."

A rendelet szerint az intézkedések immár nem 30 napig, hanem február 8-ig érvényesek. Mindez érvényes a maszkviselésre, az ingyenes parkolásra, a kijárási tilalomra, az üzletek korai zárására, rendezvények korlátozására (családi rendezvényekre is érvényes), az iskolák részleges távoktatására, az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására, az adófizetési kedvezményekre, a bértámogatásra valamint a szabályszegők büntetésére is - írja a hvg.hu.

Kihirdették a szabályozások részleteit – Igazolni kell a munkavégzést a tilalom alatt, sehol nem lehet karácsonyi vásár

Kihirdették a szabályozások részleteit – Igazolni kell a munkavégzést a tilalom alatt, sehol nem lehet karácsonyi vásár

A kihirdetett, majd később kiegészített szigorítások órákon belül életbe lépnek, így este fél 11 után néhány perccel megjelent a Magyar Közlöny a részletekkel.

A meghosszabbítás egyedül a honvédség közreműködésére és az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályaira nem vonatkozik, ezek december 11-ig alkalmazhatók.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: