2020. 11. 18., szerda, 14:20

Macskások, figyelem! - Ezek a legjobb száraz macskaeledelek a legújabb teszt szerint

A felelős állattartás része kedvencünk tudatos táplálása. A Szupermenta terméktesztje ezúttal a macskatartóknak kedvezett, ugyanis macskaeledeleket, ezen belül is a teljes értékű, száraz macskaeledeleket vizsgálták, összesen 42 darabot.

A boltok polcain számos különböző száraz eledellel találkozhatunk, melyek nem csak megjelenésükben, de a felhasznált állati eredetű összetevők tekintetében is igen változatos képet mutatnak. Előfordulnak halas, marha-, sertés-, csirke-, pulyka-, de vaddisznó- és bárányhús tartalmú, ízesítésű tápok is.

A Szupermenta ezúttal 42 száraz macskaeledelt vizsgált, melyek között 17 hazai és 25 külföldi gyártású termék is helyet kapott. A tesztelt termékek közé marhahúsos, csirkés és halas eledeleket válogattak be.

Ezek a legjobb kapszulás kávék a NÉBIH tesztje szerint!

Ezek a legjobb kapszulás kávék a NÉBIH tesztje szerint!

Az élelmiszerbiztonsági-hivatal Szupermenta programja évek óta teszteli a legnépszerűbb élelmiszereket, nyáron például a balatoni lángosokat meózták végig, ezúttal a kapszulás kávék kerültek sorra.

Laboratóriumi vizsgálatokkal az alábbi paramétereket ellenőrizték:

 • nyersfehérje,

 • nyersrost,

 • nyershamu,

 • nyerszsír,

 • zsírsavösszetétel (omega-3, omega-6, EPA, DHA),

 • aminosav-összetétel,

 • makroelemek (kálcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium)

 • mikroelemek (réz, zink, mangán, vas, szelén)

 • vitaminok (A-, D-, E- vitamin),

 • nehézfémek (ólom, higany, kadmium, arzén),

 • mikotoxinok (aflatoxin, DON, zearalenon, ochratoxin A, összes fumonizin, T-2, HT-2).

MEGNYUGTATÓ, HOGY A LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK ALAPJÁN AZ ELEDELEK ARZÉN, HIGANY, KADMIUM ÉS ÓLOM TARTALMA MINDEN ESETBEN A JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT HATÁRÉRTÉK ALATT VOLT.

A marhahúsos száraz eledelek versenyében első helyen a Happy Cat Adult Sterilised Voralpen-Rind Teljes értékű eledel végzett, a második helyezést a Purina ONE Bifensis Dual Defense Sterilcat Teljes értékű állateledel érte el, míg harmadikként a Pet Specialist Teljes értékű száraz állateledel zárt a Szupermenta rangsorában.

 

 

A csirkehúsos száraz macskaeledelek között az IAMS for Vitality Indoor prémium állateledel érte el az első helyezést. Második lett a Lechat Excellence Adult teljes értékű szárazeledel, míg harmadikként a Perfect Fit Sterile 1+ Teljes értékű állateledel zárta a dobogót.

 

 

A halas száraz macskatápok között első helyezést ért el a Happy Cat Adult Atlantic-Lachs Teljes értékű állateledel, második helyezést ért el a Carnilove gabona- és burgonyamentes táplálék, míg a harmadik helyen a MultiFit Adult Teljes értékű takarmány végzett.

 

 

A ti cicátoknak melyik a kedvence?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: