2020. 11. 18., Szerda, 14:22

A kaposvári Gyakorló Óvoda nyerte el a Magyarország Legszebb Konyhakertje címet

Különleges elismerést ítéltek oda a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájának, hiszen az intézményben kialakított élményporta közösségi kategóriában országos kitüntetést kapott, elnyerte a Magyarország Legszebb Konyhakertje címet.

A Gyakorló Óvodában 2020 tavaszán alakították ki az élményportát, ami most országos elismerésben részesült. „Nagyon örülünk a kitüntetésnek, ugyanakkor hatalmas felelősséget is érzünk. A kertet nem elegendő kialakítani, folyamatosan gondozni kell! Ebben segítenünk nekünk az apró kezek, az ovisaink” – mondta Nagyné Zsilovics Tímea, óvodavezető.

Az élményportán ami közel négyszáz négyzetmétert tesz ki több, mint 20 féle növényt gondoztak a gyermekek. Az itt megtermelt zöldségek egy részét nyersen fogyasztották, de olyan is előfordult, hogy a kertben megtermelt javakból készült az oviban az ebéd is. A céljuk az volt, hogy a legkisebbek megismerjék és elsajátítsák a hagyományos vidéki gazdálkodás alapjait.

Nagyon fontosnak tartjuk az ökológiai szemlélet kialakítását, azt szeretnénk, hogy ezek a gyermekek tudatos felnőtté váljanak. A kicsiken keresztül pedig a szülőket is lehet formálni. Volt példa arra, hogy egy ovisunk azt kérte az édesapjától, hogy otthon is alakítsanak ki egy kis konyhakertet.

Ám az élményporta a továbbiakban megtelik majd további élettel, nyuszik, fürjek, és tyúkok népesítik majd be.

Szívből gratulálunk nekik!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: