2020. 11. 17., kedd, 09:52

Megduplázódott a kaposvári megbetegedések száma, szerdától szigorúbban ellenőriznek

Szigorúbban ellenőrzik szerdától a hatóságok Kaposváron a járványügyi intézkedések betartását, miután az elmúlt héten tovább emelkedett a koronavírus fertőzések száma városunkban.

Elrendelte a polgármester a járványügyi intézkedések szigorúbb betartását szerdától Kaposváron. Szita Károly megkérte a hatóságokat, hogy szigorúbban ellenőrizzék azoknak a szabályoknak a betartását, melyeket a járványhelyzet kezelésére hozott a kormány és az önkormányzat. Szerdától így fokozottan ügyelnek majd a közterületeken való maszkhasználatra, valamint ellenőrzik majd az üzleteket, boltokat és közintézményeket is.

Kaposvár minden közterületén maszkot kell viselni csütörtöktől

Kaposvár minden közterületén maszkot kell viselni csütörtöktől

Szinte mindenkit meglepett Orbán Viktor kedd esti bejelentése, mikor a szerdától életbe lépő, amúgy sem kevés szigorítások mellé hozzátették még a kötelező közterületi maszkviselést.

A fokozott ellenőrzésre azért van szükség, mert az elmúlt héten megduplázódott a megbetegedések száma Kaposváron. Mindazokkal szemben, akik nem tartják be a szabályokat, a rendőrség és a közterület-felügyelet is eljárást indíthat, a büntetés mértéke pedig elérheti a 150 ezer forintot is.

Újabb szigorítások - Kijárási tilalom este 8-tól, bezárnak az éttermek, zárt kapus mérkőzések

Újabb szigorítások - Kijárási tilalom este 8-tól, bezárnak az éttermek, zárt kapus mérkőzések

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán hétfőn reggel jelentette be az újabb szigorításokat, melyek kedd éjféltől lépnek érvénybe.

Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: