2020. 11. 17., kedd, 11:50

Itthon is elindult a Google Pay, mostantól bárhol fizethetünk androidos telefonnal

Öt év után Magyarországra is megérkezett a Google Pay. A Mastercard kedd délelőtt bejelentette, hogy kártyakibocsátó partnereivel együttműködve tíz európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé teszi az androidosoknak a mobilfizetős szolgáltatást.

A Google Pay az arra alkalmas Android rendszerű eszközzel rendelkező felhasználók számára nyújt biztonságos, gyors és kényelmes vásárlást, legyen szó internetes vásárlásról vagy a bankkártyák kapcsán is ismert érintésmentes fizetésekről az üzletekben.

Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé. (A hazai kereskedelmi bankoknál egyelőre nem elérhető.)

A kártyatársaság emlékeztet: a világjárvány kezdete után az érintésmentes tranzakciók aránya közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és sokan a biztonságos, érintésmentes, kényelmes és gyors fizetési módot választották. Ez a váltás pedig várhatóan kiállja majd az idő próbáját.

Hogyan kell beállítani?

Annak érdekében, hogy a most csatlakozó szolgáltatók androidos felhasználóiként a Google Pay összes előnyéhez hozzáférjünk, egyszerűen csak a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában a használni kívánt Mastercard kártyát kijelölése után a „Hozzáadás a Google Payhez” opciót kell választanunk.

A Google Pay szolgáltatás használata során a felhasználók a telefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. Ehhez pedig sem a Google Payt, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség. Ráadásul külön kódra sincs szükség, hangsúlyozza a Mastercard, még a 15 ezer forintos összeghatár felett sem, elég, ha közvetlenül a fizetés előtt feloldják telefonjukat.

 

 
A Mastercard megoldása a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett tokennel, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket – közölte a vállalat, hangsúlyozva, hogy amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: