2020. 11. 16., hétfő, 13:15

Így igényelhetitek meg az ingyenes internetet a digitális oktatáshoz

November 16-án, azaz szombaton került bejelentésre, hogy 30 napra ingyenes lesz a helyhez kötött internetszolgáltatás azoknak a családoknak, ahol nappali tagozatos középiskolás tanul. Most végre arról is pontos információt tudunk számotokra adni, hogy a városunkban elérhető szolgáltatóknál ezt milyen módon is lehet igénybevenni:

Magyar Telekom

 

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján, a Flip ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között.

 

Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.

 

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg.

A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

 

Vodafone

 

A Vodafone adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat, hogy a digitális oktatásra átállt diákokat és tanárokat ezzel is segítse.

Ezen felül a kormány intézkedése folytán a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, ennek megfelelően a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok, szüleik és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja – közölte a cég.

Az érintett előfizetők igényüket a szolgáltatónál jelezhetik. A további részletek a szolgáltató honlapján lesznek elérhetőek.

 

Forrás:remeny-iskola.hu

Vidanet

 

A kormányzati bejelentések alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben résztvevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes internet szolgáltatásban részesülnek 30 napra.


A Vidanet azon ügyfelei, akik jogosultak az ingyenes internet szolgáltatásra, honlapunkon jelezhetik ezirányú igényüket, november 16 és 23 között. Az igény feladásához szükség lesz a Vidanet előfizető személy adataira és előfizetői azonosítójára, valamint a középfokú oktatásban, digitális munkarendben résztvevő személy adataira és oktatási azonosítójára.
A 30 napos díjmentes időszak elszámolása az ügyfelek decemberi számláján történik meg.

 

Reméljük tudtunk segíteni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: