2020. 11. 13., péntek, 13:02

Nálunk is ez jön? Ausztriában zárnak a bevásárlóközpontok és az általános iskolák

Miniszterelnökünk gyakran hivatkozik arra, hogy Magyarország a járvány elleni védekezés során az osztrákokat követi, ahol most nagyon úgy tűnik, tovább szigorít jövő héten a kancellár.

A járvány folyamatosan erősödő tendenciája újabb korlátozó intézkedéseket követel meg az osztrák kormánytól, így a kancellár várhatóan szombaton bejelenti, hogy be kell zárniuk a bevásárlóközpontoknak és az általános iskoláknak - írja az oe24.

Újabb szigorítások - Kijárási tilalom este 8-tól, bezárnak az éttermek, zárt kapus mérkőzések

Újabb szigorítások - Kijárási tilalom este 8-tól, bezárnak az éttermek, zárt kapus mérkőzések

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán hétfőn reggel jelentette be az újabb szigorításokat, melyek kedd éjféltől lépnek érvénybe.

Az osztrákok szerint a teljes zárlat megroppantaná a gazdaságot, ezért köztes megoldásként az olyan helyeket szeretnék korlátozni, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Ezért a tervek szerint be kell zárniuk a bevásárlóközpontoknak, csak a kisebb üzletek maradhatnak nyitva, az általános iskoláknak is át kell térnie a digitális oktatásra, de a kozmetikák és a masszőrök sem fogadhatnak majd vendéget. A lap információi szerint az intézkedések kedd éjfélkor lépnek majd életbe.

Ha Magyarországon valóban a szomszédaink intézkedéseit követjük néhány nap különbséggel, akkor nagy valószínűség szerint - ha az adatok a következő időszakban nem javulnak - nálunk is ezekre a szigorításokra kell számítani.

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: