2020. 11. 03., kedd, 10:43

Novemberben a megszokottnál is több filmmel vár a Szivárvány Kultúrpalota

Az utolsó őszi hónapban is rengeteg érdekes programmal és filmmel készül nektek a Noszlopy utca kultúrpalotája, a Szivárvány.

Nyílt titok 

A magyar BÚÉK! után érkezik a Teljesen idegenek című olasz film német remake-je is a Fákjú tanár úr! főszereplőjével: Egy baráti társaság úgy dönt, hogy feldobják az összejövetelük apropójaként szolgáló vacsorát: egész este mind a heten úgy telefonálnak, írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések végeláthatatlan sora.

November 3. 17:00

November 5. 17:00 és 19:00

November 18. 19:00

Tiszt és kém: A Dreyfus-ügy 

A francia hadsereg tisztjét, Alfred Dreyfust 1894-ben igaztalanul megvádolják, majd a történelem egyik leghíresebb koncepciós pere során hazaárulásért életfogytiglani száműzetésre ítélik. Roman Polanski alkotása – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – ezt a jól ismert történetet dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.

November 3. 19:00

November 6. 17:00

November 20. 17:00

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok:

 

November 9. 17:00 Firenze és az Uffizi képtár

November 10. 17:00 A művészet templomai: Caravaggio: Vérről és lélekről

November 11. 17:00 Hitler kontra Picasso

November 13. 17:00 A művészet templomai: A milánói Scala - A csodák palotája 

November 13. 19:00 A művészet templomai: Frida Kahlo - Viva la Vida 

 

 

A búcsú

Billi még kisgyerekként költözött szüleivel New Yorkba, így ő maga sokkal inkább amerikainak vallja magát, míg szülei sokkal inkább a kínai hagyományokat követik, Kínában élő nagymamája pedig teljes mértékben a hagyományos kínai értékrendek szerint él. A kulturális különbségek akkor domborulnak ki igazán, amikor a nagymama súlyos beteg lesz és a családtagoknak dönteniük kell: elmondják neki a tragikus hírt vagy eltitkolják előle, had élvezze az utolsó heteket, amit a családdal tölthet. A film több mint 30 díjat kapott, többek közt a Legjobb Női Főszereplő Golden Globe-díját (vígjáték- és musical-kategória)!

November 11. 19:00

 

Koncz Zsuzsa koncert

November 12. 19:00

 

 

Becsúszó szerelem

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.   

November 18. 17:00

November 19. 17:00 és 19:00

A Kicsi Gesztenye Klub

Olly és a fogorvos című előadással várja a kicsiket és nagyokat

November 14. 11:00

 

Spirál

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

November 25. 17:00

 

Magyar Filmnapok

 

November 26. 17:00 Pesti balhé

November 26. 19:00 Spirál

November 27. 17:00 Felkészülés meghatározatlan ideig trató együttlétre

November 27. 19:00 Zárójelentés

November 28. 15:00 Pesti balhé 

November 28. 17:00 Hab 

November 29. 15:00 Becsúszó szerelem

November 29. 17:00 Patthelyzet

 

 

A mennyországnak kell lennie 

Elia menekül Palesztinából egy másik hazát keresve, csak hogy azt a Palesztinát találja meg újra, amit a háta mögött hagyott. Az új élet ígérete a vígjátéki hibák sorához vezet: Elia bárhová is utazik Párizstól New Yorkig, valami mindig a hazájára emlékezteti. A többszörös díjnyertes rendező, Elia Suleiman egy komikus identitás-kereső filmet forgatott a hovatartozásról, amelyben felteszi a legfontosabb kérdést: hol van az a hely, amit igazán otthonunknak mondhatunk?  

November 30. 19:00

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: