2020. 10. 30., péntek, 09:46

Hasmenést okozhat a Lidl egyik sajtja - Azonnal vigyétek vissza

Közleményt adtak ki, miszerint a Lidl-ben kapható egyik sajton elszaporodott az E. coli baktérium, ami egyeseknél hasmenéses megbetegedést okozhat, így a terméküket visszahívják, annak árát blokk nélkül is visszaadják. 

A Lidl kivonja a forgalomból, valamint visszahívja a fogyasztóktól a "Milbona Selection Brie de Nangis" francia lágy sajt termék egyik 100 grammos tételét, a visszahívás csak az idén október utolsó napján lejáró, 402-es tételazonosítóval rendelkező, a DE BW 331 EG üzemazonosítóval a Jermi Käsewerk GmbH által gyártott termékeket érinti.

 

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csütörtökön adott ki tájékoztatást, miszerint a sajt toxintermelő E. coli baktérium szennyeződése miatt hívják vissza, mivel az elszaporodása esetén főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében hasmenéses megbetegedést okozhat.

 

 

A Nébih kér mindenkit, aki vásárolt a termékből, hogy ne fogyasszon a sajtból, hanem vigye vissza valamelyik Lidl üzletbe, így ha ti is beszereztetek belőle otthonra, válasszátok a kaposvári kirendeltségek egyikét, ahol blokk felmutatása nélkül is visszaveszik azokat és visszaadják az árukat is. 

Reméljük eddig még nem történt baj!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: