2020. 10. 30., péntek, 10:45

Börtönbe kerülhet és a jogsiját is örökre elvehetik a visszaeső kaposvári ámokfutónak

Még áprilisban adtunk hírt arról az ámokfutóról, aki több kilométeren keresztül menekült Kaposvár belvárosában a rendőrök elől. A 37 éves férfiről elfogása után kiderült, hogy büntetett előéletű, ráadásul az eset óta pénzhamisítás miatt is elkapták.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy büntetett előéletű – továbbá közlekedési szabálysértés miatt két éven belül négyszer felelősségre vont – 37 éves férfival szemben, aki egy kaposvári forgalmas útkereszteződésben elkövetett közlekedési szabályszegése után a járőrök jelzésére nem állt meg, hanem hosszasan menekült előlük autójával, miközben számos veszélyhelyzetet idézett elő.

Zebrán át, körforgalmon keresztül - További képek a kaposvári ámokfutásról

Zebrán át, körforgalmon keresztül - További képek a kaposvári ámokfutásról

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 17-én délután Kaposváron egy gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem a járőrök elől menekülve ámokfutást rendezett a belvárosban. A rendőrök további tanúk jelentkezését várják az ügyben.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott – akivel szemben legutoljára kábítószerrel visszaélés miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetést állapítottak meg – érvényes jogosítvány nélkül 2020 áprilisában Kaposváron, a Füredi csomópontban nem a megfelelő sávot használta kanyarodásra. A szabálytalanságot észlelték a közelben tartózkodó kaposvári járőrök és megkülönböztető jelzéseket használva intézkedni akartak a férfival szemben.

A vádlott megállás helyett azonban gyorsított és a Berzsenyi utca felé menekülni kezdett. A férfi menekülése során először a több sávos út melletti kerékpárútra hajtott fel, majd a kerékpárosokat – minimális távolságra – elkerülve folytatta útját vissza a főútra. Az úton a vádlottnak sikerült a piros jelzésnél várakozó autósok elé kerülnie, ezért 90-100 km/óra sebességgel haladt tovább.

A férfi a Berzsenyi utcából a Kontrássy utcán keresztül a belváros szűk és forgalmas utcái felé vette az irányt, ahol a következő veszélyhelyzetet azzal okozta, hogy a Bethlen téri körforgalomba balról hajtott be, amivel több járművet hirtelen megállásra, illetve kitérésre kényszerített.

 

 

Ezt követően a vádlott a Honvéd utcai lámpás kereszteződésben volt szabálytalan, amikor záróvonalat átlépve előzött, majd a megengedett sebességhatárt túllépve szlalomozott több sáv között Dombóvár irányába. Az erős forgalomban a járőrök ugyan szem elől tévesztették a férfit, ezért utasával együtt kocsiját egy kertvárosi részen hátra hagyva gyalog menekült tovább, de „győzelme” rövid ideig tartott, mivel még aznap este a kaposvári rendőrök előállították.

 

 

A vádlott  őrizetbe vétele után letartóztatásba, majd bűnügyi felügyelet alá került. A férfi azonban nem sokáig tanúsított törvénytisztelő magatartást, pénzhamisítás bűntette miatt ismét letartóztatták 2020 októberében.

Hamis bankjegyekkel fizettek többször is Kaposváron, lebuktak - VIDEÓ

Hamis bankjegyekkel fizettek többször is Kaposváron, lebuktak - VIDEÓ

Rengeteg hamis bankjegyet találtak a rendőrök annak a párnak a cserépkályhájában, akik az elmúlt hónapokban a városban több helyen is hamis pénzzel fizettek.

A visszaeső vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés, közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: