Vasárnapig még elteheted magad, aztán indul a Száraz November! Bevállalod?

2020. 10. 29., csütörtök, 09:05

Vasárnapig még elteheted magad, aztán indul a Száraz November! Bevállalod?

2020 novemberében ötödjére indul kampány a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására. A Kék Pont alapítvány és az ELTE PPK közös kampányának fókuszában idén a járvány alatti józanság megtartása áll. Az egy hónapos kihívás során a részt vevők leteszik az alkoholt, és az italfogyasztással kapcsolatos szokásaikat értékelik.

A járvány alatti alkoholfogyasztás kérdése azért fontos, mert ez egy korábban nem ismert változást és bizonytalanságot indított el a társadalomban. Nemcsak a munka, a tanulás vagy az utazás alakult át, de a szórakozás is teljesen új formát öltött.

 

A járványhelyzet miatti bizonytalanság hatására a kockázati ivók a „karantén depresszió” vagy „karantén fáradtság” tüneteit észlelik magukon, ezért elveszthetik a motivációjukat vagy az önkontroll érzését az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Az alkoholfogyasztási statisztikákból kiderül, hogy a fogyasztók 36%-a, azaz nagyjából minden harmadik ember enyhén, vagy jelentősen többet iszik a járvány előtti időszakhoz képest, és több mint 40%-uk gyakrabban fogyaszt alkoholt.

 

 

Vasárnap már november 1-ét mutat a naptár, még két napotok van eldönteni hogy bevállaljátok-e! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: