2020. 10. 27., Kedd, 09:34

Apró kiscicákat mentettek meg a Toldis gyerekek

Még a múlthéten történt az eset a Toldi Lakótelepi Tagiskolában, hogy egy ismeretlen személy 5 fekete kismacskát helyezett el egy dobozban az intézmény udvarán, ezzel magukra hagyva az állatkákat. Az apróságokra diákok csoportja lelt rá, akik nem játszani kezdtek el az állatkákkal és nem is hagyták őket magukra, hanem tanáruk segítségét kérték a helyzetben. 

A Kutyatár Facebook oldalán is megjelent egy írás melyben hálájukat fejezik ki a tanár, illetve a gyerekek előtt, hogy szakemberhez fordultak az ügy kapcsán:

A gyerekek ebben az esetben jelezték tanáraiknak az általuk tapasztaltakat, elősegítve ezzel, hogy a cicák megmentése érdekében lépéseket tegyenek. Ekkor hívott bennünket a tanár úr, illusztrálva a gyerekek előtt, hogy mi ilyenkor a teendő. Kérésemre a cicákat levitték a Baross utcai rendelőbe, ahol elsődleges vizsgálatuk megtörtént, majd a nap folyamán elvittem őket egy nemlétező helyre, ugyanis a hasonló esetek miatt már nincs semmilyen szeparálásra alkalmas eszközünk, így egy textil kutyaboxba telepítettük őket. Ezen esemény remek alkalmat nyújtott arra, hogy a gyerekek testközelből szembesüljenek azzal, hogy az állatoknak - különösen a kölyköknek - emberi segítségre van szükségük, hiszen nem tudnak gondoskodni magukról, nem tudnak vigyázni magukra.

A cicák már jól vannak, ahogy írják is bolha és fülatka mentesek, ám még az Egyesület tagjait is megdöbbentette a tény, hogy valaki ilyen módon, egy iskola udvarára berakva szabaduljon meg az állatkáitól. 

Mit gondoltok az esetről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: