2020. 10. 26., hétfő, 09:35

Az országban elsőként kapcsolattartási pontot alakítottak ki a zselickislaki idősek otthonában

A Zselickislakon található Zselic Katolikus Idősek Otthonában szeptember 1-től látogatási tilalom van érvényben, ami lehetetlenné teszi, hogy a családtagok a megszokottak szerint tudjanak egymással kommunikálni, ám erre a helyzetre reagálva alakítottak ki - az országban egyedülálló - kapcsolattartási pontot. 

A Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő intézményben összesen száz időskorú lakót gondoznak, akikre szeptember elsejével látogatási tilalmat és kijárási korlátozást rendeltek el, ugyanis nézeteik alapján, csak így tudják kezelni a koronavírus járványt az idősek otthonában.

 

Mindez azt is magában foglalja, hogy a családtagok lassan két hónapja nem látogathatták meg egymást, csupán néha 1-1 ember választotta azt az opciót, hogy a kerítésen keresztül, több méter távolságból látogatta meg rokonát, ám ennek megoldásaként alakították ki a kapcsolattartási pontot.

 

A kapcsolattartási pont egy két bejáratú konténer, melynek belsejét saját kivitelezéssel oldották meg: közepén egy hermetikus választó található, hogy elszigetelje egymástól az embereket, a hangot pedig mikrofonok és hangszórók segítségével továbbítják. 

 

Ezt a pontot nagyjából egy hete üzemelték be, ezalatt szerzett tapasztalatok alapján a lakóknak és a rokonoknak is különösen tetszik a találkozásnak ezen alternatívája. 

 

Mit gondoltok a megoldásról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: