2020. 10. 26., hétfő, 09:05

Hivatalos őrök fogják ellenőrizni a bolti maszkviselést?

A boltokon belüli kötelező maszkviselést jelenleg az eladók, pénztárosok, árufeltöltők, vevőszolgálatosok ellenőrzik a legtöbb helyen. A karácsonyi ünnepek előtt a vásárlók száma megnő, ezért a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt javasolja, hogy a boltok keressék a helyszíni együttműködés lehetőségét a polgárőrséggel, és vonjanak be profi vagyonvédelmi cégeket, amelyek a rendőrök kiérkezéséig kezelni tudják az üzletekben naponta előforduló kritikus helyzeteket, levéve ezzel a terhet a túlterhelt dolgozók válláról.

Mivel az üzlet teljes területén mindenkitől számon kell kérni a maszkviselést, az ősz óta túlzott teher hárul a békés, hagyományos feladatokhoz szokott alkalmazottakra, akiknek többsége nő, családanya.

Bubenkó Csaba hozzátette: a korábbi években rekordnyereségeket elérő áruházláncoknál a járvány mostani szakaszában már nem lehet szempont, hogy mekkora kiadást jelent a jogszabálynak megfelelő körülmények biztosítása.

Szerinte mivel külön embert kíván az ellenőrzési kötelezettség az áruházakban, nem lehet ezen tovább spórolni, mert a karácsonyi tömegben megakadhatnak a rutinfolyamatok. 

 

Mit gondoltok, jogos a felvetés? 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: