2020. 10. 25., Vasárnap, 10:11

A Munkácsy lett az első a két tannyelvű képzést folytató gimnáziumok rangsorán

A HVG idén is rangsorolta a hazai gimnáziumokat, melynek egyik listáján a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium lett a legjobb, de egy kőszegi és egy balatonalmádi iskola is bekerült a legjobb háromba. 

11532

A két tannyelvű képzést (is) folyató iskolák rangorát a 2021-es listában Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium lett az első. A tavalyi első helyezett Gödöllői Török Ignác Gimnázium idén nem jutott a TOP 5-be.

 

 

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

Ahogy az előző években, úgy az idén három fő szempont alapján áll össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

"Fontosnak tartjuk hangsúlyozni egyfelől azt, hogy rangsorunk csupán egy eredményességi mutató a számos más releváns lehetőség közül, másfelől azt, hogy a rangsorban a kisebb elmozdulások nem jelentik az iskolák munkájának érdemi megváltozását, hiszen számtalan véletlen jelenség befolyásolhatja azokat. Több év adatai alapján és nagyobb egységeket tekintve érdemes csak használni az adatainkat, figyelemmel a kemény mutatók mellett a minőségi jellemzőkre, minderről A 100 legjobb gimnázium című kiadvány iskolaismertető írásaiból lehet képet kapni" – olvasható a kiadványban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: