2020. 10. 22., Csütörtök, 10:23

Ha a hosszúhétvégén megkívánnád íme, itt a tökéletes sült gesztenye titka!

Épp az ősz derekán járunk, ilyenkor szokott berobbanni a gesztenye időszak, legyen az sült, főtt vagy épp lekvár mindenhogy imádjuk, viszont a sült változattal mindig megszenvedünk. Íme pár trükk, hogy tökéletesre sikerüljön a finomság!

Igazán bosszantó dolgokkal tudunk szembefutni ha a gesztenye sütésről van szó, legyen az a kukacok vagy, hogy kemény a közepe vagy épp nem tudjuk rendesen meghámozni. Viszont ha az alábbi szabályokat betartjátok, akkor csak pár másodperc választ el titeket a sült gesztenye különleges ízétől.

Ami az első és a legfontosabb, hogy jól vizsgáljátok meg a gesztenyéket - ha van időtök akkor egyesével, ami könnyű vagy vannak rajta apró lyukacskák, azt ne vigyétek haza, mert csak csalódni fogtok. Ha a szemek, akkor 2 órára minimum áztassátok be, hiszen ha esetleg elkerülte volna a szemeteket bármi hiba a gesztenyén, akkor ami selejt, az bizony nem merül le a víz alá, hanem lebegni fog, és mehet is a kukába. Ezek után egy éles késre lesz még szükségetek, amivel a gesztenye domború oldalára kell vágnotok egy bemetszést, amelyből egy is elég, de ha szimpatikusabb akár egy x-et is vághattok bele.

A sütőt 200 fokra kell előmelegíteni, a gesztenyéket célszerű egy tepsibe tenni amit le kell takarni alufóliával, így kell sütnötök 20 percig, majd ha az letelt, akkor még 10 percig fólia nélkül. Ha már ezen is túl vagytok akkor maximum 10 percig egy konyharuhával letakart tálba hagyjuk kicsit hűlni, de ott ne felejtsük, mert ha teljesen kihűl már hámozni is nehezebb lesz.

Reméljük segítenek majd a tippek, és jól begesztenyéztek a hétvégén!
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: