A környezettudatosság van előtérben egy batéi autókozmetikában - Meglestük, hogy tisztítanak így élesben

2020. 10. 20., kedd, 09:20

A környezettudatosság van előtérben egy batéi autókozmetikában - Meglestük, hogy tisztítanak így élesben

Számunkra, ahogy azt már biztosan észrevettétek, kiemelten fontos a környezetvédelem, minden tevékenységünknél figyelünk arra, hogy lehetőleg ne károsítsuk környezetünket. Ezért is került a látómezőnkbe Bence, aki saját autómosójában kifejezetten figyel arra, hogy kizárólag környezetbarát anyagokkal dolgozzon, amely azért biztos nem egyszerű ebben a szakmában, így kilátogattunk hozzá Batéba, hogy megnézzük, miről is van szó, miféle gépekkel és szerekkel dolgozik, melyek vigyáznak a környezetünkre.

Érkezésünkkor Bence épp egy munka közepén tartott, alvázmosásban volt melyet szerinte nem vesznek elég komolyan az autótulajdonosok, holott ez kifejezetten fontos az autók állapotának szempontjából. Szerinte rendszeresen és több figyelmet kell erre fordítani az autótulajoknak, főleg ha épp szervízbe készül a kicsike, ahol a szerelők elég morcosak tudnak lenni egy-egy mocskos alváz láttán, ezért is kezdi ő mindig ezzel.

 

Az alvázvédelemre több időt kellene fordítaniuk a tulajdonosoknak - vallja BenceÍgy azért könnyebb tisztává varázsolni nemde?

A mosóban természetesen vízvisszaforgatást használnak, hogy tényleg a legkevesebb mehessen csak pocsékba, ezzel is óvva a környezetet. A vegyszerek terén elég szkeptikusak voltunk annak tekintetében, hogy egy erős felülettisztító vagy épp wax tele vegyszerekkel miként lehetne környezettudatos de Bence kiemelte, hogy ezen a téren nem enged, még ha drágább is az adott szer mert az kevésbé káros a környezetre akkor is azt használja, hiszen az egész üzlete erre épül. Emellett még a Bactakleen eszközeit használja a belső fertőtlenítésre, ezek a gépek teljesen kiirtják az esetleges baktériumokat az autókban, de ha épp egy-egy helységet kellene megtisztítani velük arra is alkalmasak, természetesen mindezt csak környezetkímélő módon téve.

 

Belső fertőtlenítésre a Bactakleen eszközeit használja

A belső térben természetesen fontos kiemelni a kárpittisztítást is, amelyet kiemelt precizitással végez Bence minden apró felületet kezelve, bármennyi időbe is telik. A szövetfelületeket magasnyomású gőzzel tisztítja, így szinte újjá varázsolva az akár már kopottas kinézetű anyagokat is.

 

Gőzzel a tisztaságért!A szélvédőn sem maradhat szennyeződés

De mit is érne az alvázmosás és a teljes körű belső tisztítás, ha az autó kívülről nem csillog-villog mikor elhagyja a mosót? Bence egy olyan waxra esküszik, amely akár több hétig is lepergeti teljesen a vizet az autónkról, ráadásul a fényezést is kifejezetten védi a szennyeződésektől. Ezek után jöhet az aktív hab, amely a megszokotthoz képest nem fehérbe, hanem rózsaszínbe öltözteti néhány percre az autókat, melyet lemosva jöhet a teljes szárítás, hogy biztosan foltmentes legyen minden apró porcika.

 

Ez a rózsaszín hab mondjuk épp meglepett minket

A Batéban - Kaposvártól mindössze néhány percre keletre - található mosó előzetes bejelentkezést igényel Bencénél, amelyet a +36 20 297 8780-as telefonszámon, vagy a bence.kiss0728@gmail.com e-mail címen tudtok megtenni, ha pedig képben szeretnétek lenni, mi mindenre van még nála lehetőség, kövessétek be Facebook oldalát ITT. Ráadásul ha szervízelésre is szükség lenne, Bence abban is tud segíteni, hiszen a szomszédban található Kovács Autószerviz munkatársai állnak rendelkezésre, bármiféle javítani való lenne a verdán.

 

Nem lehet eltéveszteni, néhány percre Kaposvártól, Batéban dolgozik Bence.

 

Minket megnyertek maguknak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: