2020. 10. 20., Kedd, 10:57

5 évet kapott a magyar férfi, aki megégette és brutálisan megkínozta gyermekeit

Öt év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Békési Járásbíróság azt a mezőberényi férfit, aki válogatott módon terrorizálta 3 és 7 éves gyermekeit és feleségét.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, közülük ötöt a hatóságok kiemeltek a családból. Ugyanakkor engedélyezték számukra, hogy a gyerekeket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így január 5. és 31. között a 3 és a 7 éves fiúgyermekek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak.

Ez idő alatt az apa a 3 éves kisfiút egy légycsapóval többször nagy erővel megütötte; lépcsőnek dobta, majd a földhöz vágta; lábát cigarettaparázzsal megégette. A kisfiú összesen 19 rendbeli, nyolc napon túl gyógyuló – köztük másodfokú égési – sérüléseket szenvedett.

A 7 éves fiút szintén többször megütötte; arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett; továbbá egy 7,5 centiméteres pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta.

Feleségét is bántalmazta, megrúgta, a fejét a falnak verte. Az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát, egy másik alkalommal pedig azért, mert a sértett rászólt, hogy a kályhából a hamut ne a szőnyegre seperje. A bíróság az 5 év letöltendő börtönbüntetés kiszabása mellett megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: