2020. 10. 19., hétfő, 12:22

Testhőmérséklet-mérés és szóbeli is lesz az őszi érettségiken

Akik halasztottak tavasszal, most tudják pótolni a vizsgákat, hétfőn már magyarból lesz az érettségizés. Összesen 27.631 diák vizsgázik most.

Tavasszal 82 ezer diák érettségizett összesen, viszont 2500-an léptek vissza a koronavírus miatt a vizsgáktól, központilag pedig az előrehozott érettségiket törölték. Az Oktatási Hivatal szerint azokat az intézkedéseket hozzák most, amelyeket tavasszal is be kellett tartani. 

  • a diákokat úgy kell leültetni, hogy a másfél méter védőtávolság meglegyen, így maximum 10 tanuló lehet egy teremben
  • minden osztályteremben biztosítani kell a kézfertőtlenítést és ajánlott a maszk viselése
  • a dolgozatok írásbeli változatát pihentetik, hogy ne fertőzzön a papír. A tanárok és a vizsgaszervezők védőkesztyűt kapnak

A változás annyi a tavaszi érettségihez képest, hogy most meg lesznek tartva a szóbeli vizsgarészek is, és mivel több intézményben lehet majd vizsgázni, így kisebb csoportokban tudnak majd tudásukról számot adni a diákok. Aki beteg, vagy hatósági karanténban volt csak a belépést követő testhőmérséklet-mérés után léphet be az intézménybe, ha már biztos nem lázas. 


Most már a kiegészítő, szintemelő, ismétlő, pótló, javító, rendes és előre hozott vizsgát is lehet tenni, amelyek közül több, mint 65% előre hozott vizsga. Természetesen az sem jelent gondot, ha valaki még mindig úgy gondolja, hogy kockázatos vizsgázni, hiszen leteheti azokat 2021. májusában is. Az írásbelik október 30-ig tartanak, az emelt szintű szóbelit november 12. és 16. között tartják, majd november 23. és 27. között pedig a középszintű szóbelikkel zárul az idei vizsga szezon. 

 

Rátok vár vizsga?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: