2020. 10. 12., hétfő, 10:23

Újabb fiatal álmát váltották valóra a kaposvári rendőrök

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM program során olyan megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek is megismerkedhetnek közelebbről egy-egy számukra vonzó hivatással, mellyel egyébként nem lenne lehetőségük.

Ezúttal a Kaposvári Rendőrkapitányságra látogathatott el Pintér Bianka, egy húszéves autista lány, aki régóta szimpatizál az egyenruhások hivatásával. A kapitányságon október 7-én délelőtt Varga Zoltán rendőr alezredes, közlekedés-rendészeti osztályvezető köszöntötte a fiatalt, majd Haris Gábor rendőr őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető és Takács Edit rendőr főtörzsőrmester, baleset-megelőzési előadó kalauzolta végig az épületben, ahol Bianka megismerkedhetett munkatársaikkal, magára ölthetett egy lövedékálló mellényt és a bevetési felszerelést is felpróbálhatta. Ezt követően megtekinthette a rendőrségi járműveket, s egy közlekedési ellenőrzésre is elkísérhette a járőröket.

Somogyi rendőrök teljesítették egy autista gyermek álmát

Somogyi rendőrök teljesítették egy autista gyermek álmát

Egy ádándi édesanya azzal a kéréssel kereste meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy az egyik - autizmussal élő - gyermeke nagyon szereti a rendőröket, hősként tekint rájuk, és régi álma, hogy közelebbről megismerkedjen a munkájukkal.  

 

A rendőrök a búcsúzáskor ajándékkal is kedveskedtek a fiatalnak, aki életre szóló élményekkel, boldogan távozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: