2020. 10. 11., Vasárnap, 13:13

A város zöld oázisaként tervezték meg a luxuslakóparkot, szúnyogház lett belőle

A kínai Csengtu városában is terveztek egy mára már igencsak elterjedt, az épületek falán és teraszain zöldfelületekkel ellátott luxuslakóparkot, ám egyvalamire nem gondoltak: a növényzetet gondozni is kell.

Két évvel ezelőtt még a város zöld oázisaként hirdették a nyolc, egyenként 30 emeletes épületet, melyek a Qiyi City Forest Garden nevet kapták, hiszen hatalmas zöld teraszaival és felületeivel akarták még hívogatóbbá és környezettudatosabbá tenni az egész lakóparkot. Igen ám, csak miután elkészült a beruházás, mindössze 10 helyre költöztek be a 826 eladott lakás közül, így a hatalmas zöld teraszok és felületek árván maradtak.

És ahogy az lenni szokott, a természet szépen lassan átvette a területet, a növényzet kontrollálatlan burjánzásba kezdett, a szúnyogok és a bogarak pedig ellepték az egész területet. Az állapotokat látva a még be nem költözött tulajok felháborodásukat fejezték ki, mire az ingatlan kezelője megígérte, hogy évente négyszer elvégzik majd a kötelező kertészeti munkákat a környéken és heves szúnyog és kártevőirtásba kezdenek.

Hogy erre miért nem gondoltak az elején?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: