2020. 10. 09., péntek, 13:00

TEKERDFEL - LAKITS x LUIS x RCZ

Érdekes kollab az övék, három, az ország különböző pontjain élő fiatal, három különböző stílus mégis egy hullámhossz. Néhány hónaposak csupán, mégis aratnak a videómegosztón és a közösségi oldalakon, ha nem jött volna a járványhelyzet, már biztos jópár saját bulin is túl lennének. Az időt viszont munkára fordítják, hogy minél több zenével boldogíthassák rajongóikat, ráadásul a következő klipjükben Kaposvárnak is komoly szerepet szánnak. A Lakits-Luis-Rcz trióval beszélgettünk.

Ha jól tudom, három különböző városból származtok. Hogy találtatok egymásra, mikor jött a zene az életetekbe?

Lakits aka Marci: Jómagam 5 évvel ezelőtt kezdtem el rappelgetni saját szórakoztatásomra, főként Youtube alapok kíséretében, majd ahogy lenni szokott, jött egy szakítás, így teljesen ráfordultam a zenélésre. Ekkor futottam össze egy közös ismerősünkkel, aki mondta, hogy lehet egyeznénk az Atival. Gondoltam jó persze próbáljuk meg, ám elsőre nem is volt szimpatikus amúgy… 

Rcz aka Atti: Az első találkozásunk a Marcival csak egy munka volt, hiszen egy zenét akart készíteni melyet én, friss producerként persze bevállaltam. Aztán szépen lassan ahogy haladtunk előre a munkával egyre inkább kijött, hogy ez működni fog talán együtt is, össze is dobtunk egy muzsikát közösen, kipróbálni működik e. Sokat bulizunk a nyáron együtt, több alapot is összedobtunk, aztán végül egymás nyakán maradtunk.

Marci: És ezt a kettőst bontotta meg novemberben a Luis.

 

 

Luis: De csak azért, mert egy énekes lány ismerősöm bemutatott a Marcinak, akivel gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. Én amúgy Ausztriában születtem, apu kolumbiai, anyu indiai. A zene a kolumbiai kultúrában mindenhol ott van, náluk az utcára is szeretnek kiülni zenélgetni. Indiai részről pedig anyukám nagyon szépen énekel és mindig szokott nekem gyerekkoromban is, de én csak elsős koromban kezdtem komolyabban érdeklődni a zene iránt, ekkor kezdtem gitározni, viszont énekelni csak a Hooligans - Szemembe nézett egy gyönörü szép királylány első hallása után kezdtem.

Marci: Mikor először találkoztunk a Luissal elkezdtünk beszélgetni, majd lazán odadobtam neki, hogy te, jó a hangod énekelj már valamit. Elkezdett énekelni, én a rappel bekapcsolódtam a végén meg egymásra néztünk és annyit mondtunk: bakker, mibe keveredtünk. 

Atti: Itt már a Marcival azért komolyabban vettük a zenélést, ezért természetesen feldobtuk a Luisnak, hogy ha mindezt komolyan szeretné csinálni, szerintünk ebből a hármasból valami nagyon jót lehetne kihozni, csak tényleg minden erőnket ebbe kell majd beleölnünk. Ő belement, így leszerződtünk egy kiadóval, és dolgozni kezdtünk.

Marci: Néha úgy érzem, kihúztam velük a lottóötöst. Annyira összekovácsolódtunk, hogy mindegy, meddig jutunk egy együtt, mindent meg fogunk érte tenni, hogy összejöjjön amire vágyunk.

Atti: Az a legjobb az egészben, hogy mind együtt fejlődünk. Mi a Marcival mikor megismerkedtünk teljesen amatőrök voltunk, de mindketten nagyon szerettük csinálni azt, amit csináltunk, így komolyabban belevetettük magunkat. A zenélés lett az életünk, majd jött a Luis mint énekes, így megint szintet léptünk, és már úgy írjuk a dalszövegeket, alapokat, dallamokat mint a kis angyalok, a végén mindig valami nagyon jó dolog áll össze.

 

 

De mind máshol laktok, nem nehezíti meg ez a munkát?

Luis: Szerencsére nem, sokat tudunk találkozni hiszen mindegyikünknek ez a legfontosabb most. Összejövünk Budapesten, és belevetjük magunkat a munkába. Szerencsére annyira jól működünk már együtt, hogy mikor én csak elkezdek gitározgatni, arra már Marci jön egy szöveggel, az Ati keveri az alapot és szépen lassan összecsiszoljuk a dolgokat. Eddig ez nagyon jól működik, így futószalagon jönnek a dalok és a klipek is. Tervben van a következő is egyébként, amit Kaposváron szeretnénk forgatni, hiszen a srácok még amúgy sem voltak itt.

Marci: Bár régóta ígérgettük a Luisnak hogy lejövünk, mindez eddig nem sikerült, így kapóra jött most ez az interjú is, hogy megnézzük, mit hozhatunk itt ki a klipből, Meg végre egyszer a Luis is vendégül láthat minket.

Melyik dalotok kap most klipet Kaposváron?

Luis: Ha minden jól megy hamarosan a Childrens of Distance csapatával forgatjuk majd itt a következő klipünket. Rengeteg ötletünk van, ott a Csiky Gergely Színház, az új Esterházy híd, a Rippl villa… Kevés klipben van benne Kaposvár, pedig nagyon szép város szerintem, lehet mit mutatni belőle, amit mi szeretnénk is prezentálni az országnak.

 

A legújabb dalotok a Belátom egy hónap alatt közel 300 ezres nézettséget generált de van már ami a fél milliót karcolja. Ez azért nem semmi.

Atti: A Belátomnak azért lett nagy sikere itt tényleg magunkat adtuk. Nem akartunk senkinek megfelelni, senkit utánozni, nem akartunk semmi olyat, ami klisé, amit már konkrétan megcsináltak százan. Ami jött hármunk együttes munkájából, azt tettük bele, legyen szó az alapról, énekről, rappről, klipről. Ezek vagyunk mi, és ezek is leszünk mi.

Ez lesz akkor a vonal a jövőben is?

Luis: Nem feltétlen, szeretnénk minél több zenei stílust kipróbálni ami tetszik nekünk, legyen szó pop, hip-hop vagy rap műfajról, nem egy stílushoz akarunk kötődni, hanem inkább azt csinálni, ami nekünk tetszik. Ahogy változunk, úgy fognak változni a zenék is.

 

Most a csapat lett számotokra minden?

Marci: Mindent erre tettünk fel, most csak a zene van az életünkben, ugyan van polgári melónk, de az első mégis a csapat. Nem azt mondjuk, hogy büdös a munka, de mi együtt szeretünk dolgozni, zenélni és átélni ezt az egészet, hogy miként lesz ebből egy igazi együttes.

 

 

És nem lesz végre nevetek?

Marci: Csapatnevünk nem lesz, legalábbis nem tervezzük, ugyan együtt csináljuk majd a zenéket, de külön-külön névvel, hogy csinálhasson mindenki nyugodtan szóló munkákat, vagy beszállhasson másokhoz is, ha arról van szó. Nekünk is volt külön-külön zenénk, nekem isvan közös Atival, de Luissal is, így egyszerűbb az élet.

Mennyire tett be nektek a járványügyi helyzet?

Atti: Én nem annyira bánom, hogy ez így érkezett, hiszen mindössze 6 zenénk volt mikor jött a koronavírus, és ezek küzül kevés állja meg a helyét egy klubban. Bőven kell még dolgozunk, így most ez a lezárás inkább jól jött nekünk. Friss formációnak fontos, hogy összeszokjon és ezt a fél évet, amit most mindenkitől elvettek és el is fognak még venni, mi munkával töltöttük, és töltjük is. Nem tudtunk még merre van az irány, van egy producer egy rapper egy énekes, vannak zenéink klipjeink de ennyi. Ezt össze kellett azért csiszolni, felépíteni, ahhoz képest mondhatni népszerűek voltunk, de ennél profibbnak kell lennünk, és most ezen dolgozunk.

 

Kaposvár azért szerepet fog játszani a csapat életében a jövőben is?

Luis: Mindenképpen, én szeretem Kaposvárt, így sokszor leszünk majd itt és reméljük minélt többet léphetünk majd itt fel, de studiót is tervezünk ide. Nagyon fontos lesz a város a mi életünkben, bázisként tekintünk rá a jövőben mindenképpen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: