2020. 10. 08., csütörtök, 11:11

Kormányinfó: az ápolók bérét is megemelik, nem is kicsit

Szombaton az orvosok bérének emelését jelentette be a kormány, a csütörtöki kormányinfón pedig kiderült: az ápolók bérét is megemelik, összesen 50 százalékkal.

Kiderült: ennyit fognak keresni a magyar orvosok az emelés után

Kiderült: ennyit fognak keresni a magyar orvosok az emelés után

Szombaton jelentette be Orbán Viktor, hogy áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok, délután a MOK honlapjára már ki is került a kormányfő által is elfogadott új bértábla, amelyben a gyakorlati idő és az azért járó bruttó bér olvasható:

2020. november elsejével 20 százalékkal, 2022 január elsejével pedig további 30 százalékos béremelést kapnak az ápolók - közölte a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szóló javaslatot a jövő héten nyújtja be a kormány a parlament elé, az öt százalékos áfáról szóló szabályokról pedig hamarosan tárgyal az országgyűlés, ezek is január elsejével léphetnek hatályba. Gulyás beszélt a háziorvosok béremeléséről is, szerinte értelmetlen egységes emelésről beszélni, ha valakinek egy bizonyos összeget nem éri el a fizetése, akkor azt majd az állam kipótolja.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: