2020. 10. 05., hétfő, 10:33

Megint felvetették, hogy lazíthatnának a zéró tolerancián - Jobb lenne ha egy sör után is lehetne vezetni?

Az RTL Klub Híradójában számoltak be arról, hogy a Villányi Vörösbor Fesztiválon az agrárminiszter Nagy István említette meg, hogy szerinte szigorú a jelenlegi szabályozás és lazítana az alkoholfogyasztás kapcsán a zéró tolerancián, melyhez társadalmi vitára lenne szükség.

Európában pár ország kivételével szinte mindenhol volán mögé lehet ülni egy sör elfogyasztása után, ez alól kivételt csak Románia, Szlovákia, Csehország és Magyarország képez. 

A Híradó megkereste az ügyben a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, akik elmondták, hogy a szakszervezetektől minden évben kapnak egy ilyen javaslatot, de az emberek nem igen támogatják az indítványt, így a kormány nem tervez változtatni a szabályokon. 

 

 

Az RTL Híradója a témához kapcsolódva kitér arra is, hogy a rendőrség legutóbbi kampányfilmjében az ittas vezetéstől való elrettentésként Tamást szólaltatta meg, aki a kameráknak arról a szörnyű estéről mesélt, amely Toponáron történt 5 évvel ezelőtt és öt család életét tette tönkre.

Öt év után nyilatkozott a toponári halálos autóbaleset okozója - Ne kövessetek el ilyen hibát!

Öt év után nyilatkozott a toponári halálos autóbaleset okozója - Ne kövessetek el ilyen hibát!

2015. október 26-án Toponáron tragikus autóbaleset történt egy rossz döntés következtében. 1 halott, 1 fogyatékkal élő, 2 súlyos sérült maradt a helyszínen. Az ittas sofőrt, Tamást 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélték. 5 év után idézte fel a történteket a rendőrség...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: