2020. 09. 29., kedd, 13:00

Meghalt a csurgói nő, akit fertőtlenítőszerrel kezeltek sóoldat helyett a szigetvári kórházban

Az RTL Klub Híradójának erősítette meg a szigetvári kórház igazgatója, hogy a mérgezés szövődményei miatt hunyt el az a 42 év körüli csurgói beteg, akit sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel kezeltek. 

Az esetről, ami még májusban történt mi is beszámoltunk, a 42 éves csurgói nő hasüregét fertőtlenítőszerrel mosták át a szigetvári kórház nőgyógyászatán. A beteget a súlyos hiba miatt átszállították a pécsi klinika intenzív osztályára, de sajnos nem tudtak rajta segíteni. 

Sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott egy nő a Szigetvári Kórházban - Válságos állapotban van

Sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott egy nő a Szigetvári Kórházban - Válságos állapotban van

Válságos állapotban kezelnek egy nőt Pécsen, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott.

Az RTL Klub Híradójának a kórház igazgatója megerősítette, hogy a mérgezés szövődményei okozták a nő halálát illetve hozzátette, hogy őszintén sajnálja a történteket. A rendőrségnél a bűntetőeljárás az ügyben jelenleg is folyamatban van, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ is megszólalt az ügyben, álláspontjuk szerint a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, az RTL információ szerint ezért 2 millióval bírságolták meg a kórházat. 

 

 

Szörnyű, hogy egy ember életébe került a hibájuk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: