2020. 09. 25., Péntek, 11:37

Nem az erősséged a dátumok fejben tartása? Így mentheted ki egyszerűen Facebookos ismerőseid szülinapját!

Sokan vagyunk, akiknek gondot okoz az ismerősök születésnapjának fejben tartása, és a Facebook emlékeztetői is gyakorta elvesznek az értesítő áradatban. A Birthday Calendar Extractor for Facebook nevű Chrome-bővítmény erre kínál megoldást, néhány kattintás után nemcsak lementhetjük az összes Facebook ismerősünk születésnapját, de fel is tölthetjük azt a Google Naptárba vagy az Outlookba.

A bővítményt eddig már több mint kétezren töltötték le, az összes eddigi (43) értékelés alapján pedig az 5 csillagból 4,7-et érdemel, vagyis összességében meg vannak vele elégedve a felhasználók.

A telepítés után egy kék tortaikon jelenik meg a böngésző címsorának jobb oldalán, a Bővítmények menüben. Ha rányomunk, a szoftver megkérdezi, hogy a Google Naptár számára használható fájlba szeretnénk exportálni az adatokat, Excel-fájlba mentenénk-e ki, vagy épp eltávolítanánk-e a már beolvasott születésnapokat a Google Naptárból. Fontos: a bővítmény a magyar nyelvet nem támogatja, így használat előtt a Facebook alapértelmezett nyelvét érdemes angolra állítani.

Ha sikerült az exportálás, az elkészített fájlt automatikusan letölti a számítógépünkre a bővítmény, így a továbbiakban nincs más dolgunk vele, csak importálni azt a Google Naptárba vagy az Outlookba.

A Google Naptár esetében ezt úgy tehetjük meg, ha a naptár bal alsó sarkában található Más naptárak gombra rányomunk, majd a felugró menüből kiválasztjuk az importálást. Ezek után nincs más dolgunk, mint a számítógépről feltölteni a fájlt, kiválasztani, hogy melyik naptárunkba szeretnénk azt beolvasni, majd rányomni az Importálás gombra.

Ha a művelet sikerült, a naptár tetején megjelenik, melyik ismerősünknek mikor van születésnapja.

Ettől kezdve már igen nehéz lesz kimagyarázni, hogy miért is felejtettük el...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: