2020. 09. 25., péntek, 13:00

Kaposvári cég könnyíti meg életünk egy korszakalkotó alkalmazással - Megérkezett az ALSAD

Az ALSAD elnevezésű platform alapjaiban változtathatja meg a cukorbetegségben, vagy krónikus veseelégtelenségben szenvedők mindennapjait, de a diétázni vágyók számára is egy rendkívül alapos, mégis könnyedén kezelhető szolgáltatást nyújthat. Ráadásul nem csak a betegek, de az orvosaik életét is megkönnyítheti.

A főként kaposvári illetőségű NETIS Informatikai Zrt. (és startup leányvállalata, az ALSAD Medical) fejlesztette ki az ALSAD nevű, Automatikus Diéta- és Életmódtanácsadó alkalmazást. A jelenleg még csak webes, a későbbiekben viszont iOS és Android platformon is futó program minden felhasználójának olyan, személyre szabott tanácsokat kínál orvosi, táplálkozási kérdésekkel, testmozgással kapcsolatban, amelyek elengedhetetlenek a cukorbetegek, veseelégtelenségben szenvedők vagy csak diétázni vágyók körében. A fejlesztők által létrehozott alkalmazás a mesterséges intelligencia lehetőségeit is felhasználva nyújt segítséget használói számára, mely akár teljes életmódváltáshoz is hozzásegítheti használóit.

 

Az ALSAD legfőképp az olyan krónikus betegségekben szenvedők mindennapjait könnyítheti meg, akik vese- vagy cukorbetegségben szenvednek. Számukra az orvosi kezeléseken kívül különösen fontos az előírt életmód betartása, legyen szó a táplálkozásról, mozgásról, orvosi vizsgálatokról, amelyeket mind-mind tökéletesen dokumentál is a platform - akár az okoseszközökkel való összekapcsolásnak köszönhetően automatikusan is -, majd az ALSAD az előírtak szerint vezeti is őket mindennapjaik során, természetesen minden beteget egyénileg testreszabottan.

 

 

Az ALSAD első használatakor egy részletes és teljes adatfeltöltést kér használóitól, mely a könnyen kezelhető felületen egyszerűen végrehajtható, egyszeri művelet, hogy a mesterséges intelligencia - vagy akár az alkalmazást használó orvosunk - képes legyen ezeket az adatokat figyelembe véve egyedi tanácsokat adni akár az étrendről, akár a testmozgásról legyen szó. A platform annyira részletes, hogy például azt is megjegyzi, hogy milyen ételeket és milyen hozzávalókat nem szívlelünk, így azokat automatikusan kihagyja a napi ajánlásainkból. Minden adatot részletesen mutat, legyen szó napi kalória, cukor vagy akár fehérjebevitelről, és figyelmeztet, ha épp túl keveset, talán túl sokat vittünk be egyes tápanyagokból sőt, ezt akár a következő ajánlásokban azonnal korrigálni is tudja.

 

 

Hatalmas előnye még az ALSAD rendszerének, hogy használatával megspórolhatjuk az orvosunk rendszeres, személyes felkeresését is. A mai egészségügyben rendkívül lemaradott még az online kommunikáció orvos és beteg közt, ezen javítana az új platform is, hiszen a betegekkel való kommunikációs portfóliót bővíti ki, minden esetben személyes adatok alapján lehet a betegeket segíteni és oktatni a platformon keresztül, hogy milyen életmódot folytassanak a sikeres gyógyulás érdekében.

A platform jelenleg webes felületen érhető el a vesebetegek számára ITT, a cukorbetegek számára ITT, az egészségesebb életmódra vagy diétára vágyók számára pedig ITT, hamarosan pedig már iOS és Android alkalmazással is használhatóvá válik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: