Elkapott minket a szüreti láz - Most minden a szüretről szól a Marázplastban

2020. 09. 24., Csütörtök, 09:55

Elkapott minket a szüreti láz - Most minden a szüretről szól a Marázplastban

Ugyan sokan siratják szeptember beköszöntével a nyarat, ám nálunk Somogyban azért van egy elég gyakori program még ilyenkor, melyet előszeretettel látogatnak az idősek és fiatalok egyaránt. 

Nem volt túl nehéz kitalálni, a szüretelésről beszélünk, mely során a család és a barátok összegyűlnek, együtt leszüretelik az elmúlt év termését, hogy vödrökben cipelve közösen darálják le, majd finom ételek mellől nézik, amint szőlősgazda elvégzi a további munkálatokat, hogy pár hónap múlva borként ízlelhessük meg a munka gyümölcsét. Nos, akik jártasak eme mesterség pillanataiban jól tudják, hogy hány és hány eszköz szükséges egy szüretelés alkalmával.

Ahogy pedig az lenni szokott, a Marázplast ebben a hónapban is átalakította Füredi úti üzlete egy szeletét, ez alkalommal pedig épp a szüreti felszerelések kaptak kiemelt szerepet. Polcaikon tényleg mindent megtalálunk, ami csak kellhet a szüret során sőt, olyan egyedi kis díszüvegeket is tartanak, amelyekkel könnyedén le lehet nyűgözni a vendégeinket. A csatos befőttes üvegektől kezdve, a díszdobozokon és üvegeken át, a vödrökön és kotyogókon keresztül tényleg mindent lehet náluk találni, hogy ne csak maga a szüret, de azt követően az elkészült nedűk tárolása is egyedi legyen.

De nem csak a tároláshoz nyújt segítséget a Marázplast, hiszen minden olyan kiegészítő megtalálható a polcaikon, mely a bor vagy párlatkészítéshez nélkülözhetetlen, legyen az pálinkaaroma, borélesztő, enzimek, habzásgátló vagy derítőszer, amelyből ugyan nem segít, ha eszünk mikor szomorúak vagyunk szerintük, de azért a szőlősgazdák pontosan tudják, mikor van rá szükség.

Ha tehát nem vagy benne biztos, hogy minden adott a szüreteléshez, jobb, ha előtte beugrasz a Marázplasthoz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: