2020. 09. 23., Szerda, 10:40

Nemzeti Népegészségügyi Központ: Kaposváron hamarosan berobbanhat a járvány

Eddig szerencsére többé-kevésbé megúsztuk, ám a legfrissebb jelentések szerint hamarosan városunkban is jelentősen megnőhet majd a koronavírus-fertőzöttek száma.

Immár 38 hete közöl információkat a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedésről a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amely adatokból következtetni lehet a következő napok fertőzési adataira. Mint írják, a koronavírus vízzel, szennyvízzel a vizsgálatok alapján nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése a településeken, amely 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. 

A legfrissebb adatok szerint a következő városokban mutattak ki növekedő tendenciát az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében: Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Kaposvár, Szekszárd, Pécs, Békéscsaba, Eger.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ  által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: