2020. 09. 18., péntek, 10:38

Kötelező a kaposvári mozikban is a maszkviselés - Akkor most mi lesz a popcornozással?

A miniszterelnök szerdai videójában jelentette be, hogy újabb döntéseket hoztak a második hullám során annak érdekében, hogy minél hatékonyabban védekezzünk a járvány terjedése ellen. Az egyik ilyen volt az is, hogy a mozikban, színházakban, koncerteken kötelező maszkviselést vezetnek be. 

A szeptember 18-i bejelentés alapján kötelező lesz hordani a maszkot a mozikban, színházakbantánc-, és zeneművészeti eseményeken az előadókat kivéve, muzeális intézményekben, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási helyeken. Kaposváron ez már számos helyen érvénybe is lépett, a hivatalos ügyintézéseket kivétel nélkül kizárólag maszkban tehetjük meg, illetve a meccseken is, az Arénában és a Sportcsarnokban is megkövetelik már a viselését. 

 

Viszont sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miként fogyasszuk el a büfében vásárolt ropogtatni valónkat és italunkat úgy, ha folyamatosan el kell takarnunk a szánkat? 

A sporteseményeken, mint például a tegnapi 1. MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda mérközésen szétültették az embereket, rászóltak azon személyekre, akik nem viseltek maszkot és ez alól csak az képzett kivételt, amikor iszunk vagy ételt fogyasztunk. Többen ügyeltek is a betartásra, ha csak egy pillanatra is elfeledkeztünk a maszkról, figyelmeztettek, hogy húzzuk vissza azt az arcunkra. 

 

 

A mozikban is hasonló helyzet léphet életbe az új döntésekkel, arra az időre mikor fogyasztjuk a náluk vásárolt üdítóket, popcornokat és nachosokat nem kell viselnünk a maszkot, ám azon kívül folyamatosan viselnünk kell azokat. Míg a meccsen a kivilágított arénában tudták ezt felügyelni, a sötét termekben kíváncsian várjuk, miként gondoskodnak majd a törvény betartásáról. 

A rafkós angol 4 órán át zabálta a chipset a repülőn, csak hogy ne kelljen maszkot viselnie

A rafkós angol 4 órán át zabálta a chipset a repülőn, csak hogy ne kelljen maszkot viselnie

Egy angol férfi furfangos trükkel bekkelte ki a maszkviselést.

A kötelező maszkviselés szeptember 21-től lép életbe a mozikban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: