2020. 09. 18., péntek, 09:10

Igazi kirándulós idő lesz a hétvégén, mutatjuk a tippeket, hol érdemes kalandozni

Pár napra beköszöntött hozzánk az ősz, élvezzük hát ki, irány kirándulni, majd ráérünk bekuckózni ha odakint röpködnek a mínuszok!

Ha a közeli helyeket nézünk elsősorban, biztos mindenkinek elsőnek jut eszébe a Tókaji Parkerdő, ahol tényleg tudtok egy hatalmasat túrázni, sütögetni, esetleg még piknikezni is a tavacska mellett. A tűzgyújtással csak okosan, kizárólag az erre a célra kijelölt helyeken tegyétek és figyeljetek, a nagyobb szél könnyedén megtréfálhatja az embert!

 

 

A közeli erdők mind hasonló élményeket biztosítanak számotokra, többek között a Gyertyános parkerdő, a Töröcskei erdő, a Zaranyi erdő, a Deseda Arborétum, vagy a Petörkei horgásztó. A kaposváriak kifejezetten szeretik a Ropolyi tó környékét, a Csillagparkot és a Bőszénfai szarvasfarmot is, amelyek ezen a hétvégén különösen jó célpontok lehetnek a túrázni és kikapcsolódni vágyók számára. 

 

Ropolyi tó

Ha pedig kicsit messzebb merészkednétek akkor irány Baranya megye, hiszen a Mecsek annyi mindent tartogat, amit még biztos nem fedeztetek fel. Ott van például a rejtélyes hinta, ami gyakori képkészítési helyszín Pécsen, a Flóra pihenőnél, ahol egyébként az állatkerti kisvasút is megáll. De ha már Pécs, akkor a Tettyén is több megállónál tudtok gyönyörködni a kilátáson, vagy esetleg a Tv Toronynál vagy a Niké szobornál.

 

A híres hinta - Flóra pihenőhely

Flóra pihenőhely

A végére hagytuk a klasszikust, a Balatont, amely minden évszakban gyönyörű színekben pompázik és szerencsére nagyon sok gyönyörű kirándulóhellyel rendelkezik, a déli partot milliószor végig tudnánk járni, megállóról megállóra. Az első személyes kedvencünk a balatonföldvári kilátó, itt simán leteríthetitek a plédet és gyönyörködhettek a Balaton látványában. Ha már kilátó: balatonboglári Gömbkilátó, fonyódi kilátók, Zamárdiban a Kőhegyi kilátó, de akár Siófokon a főtéri világítótorony is fantasztikus látványt tartogat minden túrázó számára.

 

Kő-hegyi kilátó - ZamárdiBalatonföldvári kilátó

 

Merre indultok a hétvégén?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: