2020. 09. 17., csütörtök, 09:34

Íme a PlayStation 5 megjelenési dátuma és magyar árai

A Sony szerdán elárulta, hogy mennyibe fog kerülni a PlayStation legújabb generációs gépe valamint, hogy mikortól tudjuk őket beszerezni. 

A Microsoft eredeti tervei szerint szintén ezen a héten jelentette volna be az Xbox Series S-t és a Series X konzolt, ám végül már a múlthéten sort kerítettek a bemutatóra, hogy megelőzzék a Sonyt. Nem is csoda, a PlayStation 5 nagyon durván össze lett rakva, a készülék egy 8 magos, AMD  processzort kap, a videokártyája egy egyedi, AMD Radeon RDNA 2 , ezek mellé pedig még 16GB GDDR6 memória is jár, illetve egy 825 GB-os SSD belső tárhely, és akkor még nem is beszéltünk a DualSense kontrollerről, amely haptikus visszacsatolásával egészen egyedi élményeket nyújthat. Az alap változatot megtudjátok venni 185 000 forintért, viszont a Digital Edition-ért amiben nincs lemezmeghajtó 149 990 forintot kérnek.

A konzolokat Magyarországon november 19-étől lehet megvenni, amíg az Egyesült Államokban, Japánban, Kanadában, Mexicóban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Koreában egy héttel előbb lesznek a polcokon. 

 

 

Veszitek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: