Ők is megunták - Véget vetne a város a lomtalanítás alatti guberálásnak

2020. 09. 16., szerda, 10:18

Ők is megunták - Véget vetne a város a lomtalanítás alatti guberálásnak

Évek óta rengeteg képet, videót és felháborodott levelet kapunk olvasóinktól a lomtalanítás időszaka alatt, melyek a guberálók módszereit kifogásolják.

Évek óta probléma Kaposváron a lomtalanításkor a várost ellepő guberálók kérdése, akik rendszeresen kiverik a biztosítékot a lakóknál. Azon kívül, hogy hangosak, zajosak és minden utcában a félreállított autóikkal és utánfutóikkal találkozni, rendszerint a gondosan - persze vannak kivételek - a szemetesek mellé helyezett lomokat szanaszét szórják a területen, hogy valami használható holmit találjanak köztük.

Korzóznak az utánfutós lomisok Kaposváron

Korzóznak az utánfutós lomisok Kaposváron

Egész héten tart a kaposvári lomtalanítás, ahol előre meghatározott időpontokban kerülnek majd elvitelre a kihelyezett holmik, amit a lakók 1-2 nappal a szállítók megérkezése előtt, ki is helyeznek az utcára. Ám ilyenkor gyűlnek a húsra a legyek, akik átmustrálják a holmikat, egyik olvasónk...

Halomban állnak a lomok a városban - GALÉRIA

Halomban állnak a lomok a városban - GALÉRIA

Lassan véget ér a lomtalanítási szezon, mindenhonnan eltűnnek apránként a kihelyezett kacatok, amelyeket már jócskán megdézsmáltak a lomizók. Idén is mentünk egy kört, hogy lefotózzuk a megcsonkított halmokat, és kiszúrjunk néhány érdekességet, amely a lomok közé került. Bukósisak, retro játék,...

Ezen időszakokban minden nap találkozni roskadásig megpakolt utánfutókkal, valamint szanaszét szórt szeméthegyekkel is, amelyek érthető módon rengeteg lakót zavarnak. Úgy tűnik, ezt a problémát unta meg most a város is, hiszen kedden a polgármester posztolt a témában Facebook oldalára, miszerint nagyon zavarja a guberálás, és ezen jövőre változtatni akar.

 

 

Felkerestük természetesen az önkormányzatot is, akik szűkszavúan elmondták, hogy alapjaiban szeretnék megváltoztatni a kaposvári lomtalanítást, és egy új, modern, működő lomtalanítási rendszert szeretnének kidolgozni. A cél várhatóan az, hogy minél rendezettebb formában lehessen tető alá hozni egy-egy lomtalanítást, és visszaszorítsák a guberálókat a szeméthalmok közül.

 

Évek óta visszatérő probléma, hogy a lomtalanításkor kihelyezett szemetet széthordják a guberálók

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: