2020. 09. 15., kedd, 09:00

Az adósok küzöl sokan szeretnék, ha jövőre is maradna a moratórium

Március 19-től lépett életbe a törlesztési moratórium Magyarországon, amit bárki igénybe vehetett, aki banki hitellel rendelkezett. Jelenleg már tárgyalások folynak annak kapcsán, hogy a december 31-ig érvényben lévő moratóriumot meghosszabbítsák, melyről most a Pulzus Kutató készített egy közvélemény-kutatást a napi.hu-nak, hogy kiderüljön, hogyan érintené a hosszabbítás az embereket. 

A válaszok szerint a lakosság 52%-nak nincs hitele, 33 százalékuk most is fizeti azt, 12% pedig azt a választ adta, hogy jelenleg is moratóriumban van, és abban is szeretne maradni, a lakosság 3 százaléka pedig majd csak jövőre élne a lehetőséggel. 

Azt is vizsgálták, hogy hogyan állunk a kérdéshez nemek szerint, míg a nők inkább fizetnek a bankoknak, illetve kisebb százalékuk élne jövőre is a moratórium lehetőségével,  a férfiak közül kevesebben törlesztik a hiteleiket jelenleg, és majdnem kétszer annyian élnének a 2021-es moratóriummal, mint a nők. 

 

Forrás:MTI

 

Így pedig a közvélemény-kutatás alapján elmondható, hogy a jelenleg banki hitelesek harmada szeretné azt, ha a kormány és a bankok úgy döntenének, hogy meghosszabbítsák a moratóriumot jövőre. 

 

Szerintetek meg kellene, hogy hosszabbítsák?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: