2020. 09. 10., Csütörtök, 09:45

Poénnak gondolta, hogy betontalpat tesz a sínekre egy 17 éves srác

2020 márciusában történt az eset, mikor a 17 éves somogyszentpáli fiatal egy beton vasúti talpazatot poénból rárakott a sínekre. A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, mivel akadály létesítésével veszélyeztette a vasúti közlekedést Balatonfenyves közelében.

A vádlott 2020 márciusában, a kora délutáni órában, a Balatonfenyves-Somogyszentpál között kiépített keskeny nyomtávú vasútvonal mellett sétált barátaival, amikor meglátott egy beton vasúti talapzatot, amit „viccből” keresztbe a vasúti pályára rakott.

Nem sokkal később a vonalon Balatonfenyves irányából megjelent egy szerelvény, melynek vezetője ugyan kb. 150 m távolságból észlelte a vonat kisiklatására alkalmas akadályt, azonban a szerelvényt már nem tudta megállítani, és a beton talapzatot mintegy 40 méteres szakaszon maga előtt tolva tudott csak lefékezni.

A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, illetve a mozdonyban és a pályatestben sem keletkezett kár, így a szerelvény megállítása után a mozdonyvezető értesíteni tudta a rendőröket, akik a közelben intézkedés alá vonták a vádlottat.

Az ügyészség a fiatalkorú, a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Nem volt vicces.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: