2020. 09. 10., csütörtök, 14:04

Kiakadt a vírustagadókra az Országos Mentőszolgálat - A tudatlanság hátráltatja leginkább munkájukat

Egy Facebook posztban hívta fel a figyelmet az OMSZ a koronavírus-tagadók tudatlanságának veszélyeire, mely nagyban hátráltatja munkájukat, mikor emberéletekért küzdenek.

Az országban a vírustagadók nehezítik meg legjobban a hatékony védekezést a koronavírus ellen, mely bármilyen életkorú embert megfertőzhet - írják.  A 60 felettiek, illetve az asztmában, cukor-, szív- és hasonló betegségekben szenvedők estében nagyobb a súlyos megbetegedés kockázata de fiatal korban is okozhat komoly megbetegedést. A mentőszolgálat több ezer lehetséges beteg szűrését végzi naponta, amit sokan semmibe vesznek. 

A vírustagadók egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát.

MTI/Balogh Zoltán

Vannak köztük, akik csupán bagatelizálják a problémát, míg mások a vírus teljes létezését tagadják annak ellenére is, hogy Magyarországon jelenleg több mint 5500 aktív fertőzöttről tudunk, akik közül 11 fő szorul gépi lélegeztetésre. A világban ennél rosszabb a helyzet, jelenleg összesen 27 millió feletti a betegek száma és már csaknem 1 millió halálos áldozata van az új koronavírusnak.

A hatékony védekezés csakis teljes társadalmi összefogással tartható kordában, amit a magyarok már egyszer sikeresen bizonyítottak.

Mindenkinek be kéne tartania az olyan egyszerű megelőző intézkedéseket, mint a gyakori kézmosás, a biztonságos távolságtartás vagy a maszk helyes használata, akkor újra visszaszoríthatjuk a világjárvány terjedését Magyarországon.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: