2020. 09. 10., Csütörtök, 10:38

Hamarosan tömegesen zárhatnak be az iskolák a jelenlegi intézkedések miatt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a koronavírus, illetve a kormány ezzel kapcsolatos intézkedései miatt fejetlenség van az intézményekben, amik az iskolák és óvodák tömeges bezárásához vezetnek. 

A nyár folyamán módosítottak bizonyos jogszabályokon, amik a PDSZ szerint egyáltalán nem segítik az intézmények zökkenőmentes működését sőt, a jelenlegi káosz oka abban is keresendő, hogy átgondolatlan témákban szabályoznak a legfelsőbb szinteken, így például a digitális tanrend elrendelése bizonyos iskolákban. 

A szakszervezet az intézményekre saját hatáskörben rábízott feladataival sem ért egyet teljesen, hiszen nem gondolják azt, hogy kompetensek lennének az adott tantestületek a helyi járványügyi protokoll kidolgozásában. 

A PDSZ véleménye szerint tömeges tesztelésre lenne szükség, illetve javasolják, hogy a felsőbb évfolyamos tanulók és a középiskolások tekintetében hozzák vissza a digitális tanrendet, így pedig az alsóbb tagozatos diákok szellősebben lennének az iskolákban. 

A kormány nem törekszik arra, hogy elkerülje, a pedagógusok karanténba, ezáltal táppénzre kerüljenek. Ugyancsak nem törekszik arra, hogy adott esetben rendkívüli tanítási szünet helyett digitális tanrend legyen, amikor a járvány miatt otthoni tartózkodásra kényszerült gyerekek, tanulhatnak. Ha sok pedagógus betegszik meg, nem is lesz, aki taníthatná őket, ráadásul ki fog helyettesíteni? Ha nem lesz pedagógus, közoktatási dolgozó, akkor úgy lesz kénytelen bezárni a legtöbb intézmény, hogy már a digitális tanrendre sem lesz lehetőség.

Ilyen módon pedig elkerülhetetlen lenne az iskolák tömeges bezárása a PDSZ szerint.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: